Nieuws

Bericht 171 t/m 180 van in totaal 429 berichten.

lees meer

Persoonlijk Federatiekampioenschap Oud Limburgse Schuttersfederatie

23 maart 2014

Op het persoonlijk kampioenschap te Maasniel in 2013 was Dhr. Weetjens Vital de beste uit meer dan 250 schutters uit Belgisch en Nederlands Limburg. Hij schoot zich voor de 4de maal in zijn carrière tot kampioen der beide Limburgen. Hierdoor mag Koninklijke Schutterij Sint Elisabeth in 2014 het persoonlijk kampioenschap van de oud Limburgse Schuttersfederatie organiseren.

lees meer

102e editie van het Limburgs Schutterstijdschrift is uit

14 maart 2014

De 102e editie van het Limburgs Schutterstijdschrift is uit. 52 Pagina's boordevol schuttersnieuws en -feiten en deze bijzonder uitgave veel aandacht voor het 750-jarig bestaan van de Sacramentsprocessie. In samenspraak tussen de Stichting Limburgs Schutterstijdschrift en het Federatiebestuur van de Oud Limburgse Schuttersfederatie zullen alle schuttershuishoudens in Limburg deze editie ontvangen, met dank aan de motie 24 van de Limburgse volkscultuur. Niet alleen om dit prachtige nieuws te lezen, maar natuurlijk is deze actie ook bedoeld om nieuwe abonnees te werven, want zeg nou zelf voor slechts € 15,00 op jaarbasis ontvangt U vier keer dit Schutterstijdschrift, van en vóór de schutter. In deze editie kunt u o.a. lezen: Verdieping Een bijzonder jaar voor het schutterswezen Het Sacrament tijdens de processie: Wat is dat eigenlijk? 750-Jaar Sacramentsdag OLS krijgt pré-OLS ZLF 2016 naar Sint Martinus Vaesrade Schutterij ouder? Orde van de Rode Leeuw Geslaagden 15e buksmeestercursus Vijlen bereidt zich op het ZLF voor 25 jaar Schutterij Sint Sebastianusgilde Beegden Buggenum eerde patroonheilige Aldegundis Het OLS 1893 in Stramproy Boek- en filmpresentatie OLS 2013 Schutterij zoekt oud-leden voor het 250-jaar jubileum Sint Martinus Kessenich huldigde 39 leden Afscheid met een Koninklijke onderscheiding voor Peter Strijbos Onderscheidingen bij Sint Sebastianus Mheer Koninklijke onderscheiding Wim Senden Sint Brigida Noorbeek viert 60-jarig heroprichtingsjubileum Tradities Stadsgilde Weert op de Nationale Inventaris Unesco OLS nu ook in Nederland erkend als immaterieel erfgoed Limburgse schutterskalender Sint Gertrudis Amstenrade - Paul Roberts Van de bestuurstafel Kampioenschap tamboer-majoors 2013 Koninklijke onderscheidingen As naar Marina Amandus Opglabbeek verplaatst heiligenkamp Mysterieuze verdwijning en terugkeer van de UT Feest bij schutterij Sint Willibrordus Commandant Bots doet vlaggen hijsen Sint Hubertus Ubachsberg wint Cultuurprijs Schutterij Eys kreeg nieuwe commandant tambour-maître en beschermheer Fred Hannen vijftig jaar keizer Nieuwe generaal en vijf marketentsters Sjpas in Sjpaubik Landdag 200 Jaar Limburgse jagers Patroonsfeest Sint Sebastianus Spekholzerheide Schutterij Sint Lucia was na 18 jaar toe aan een nieuw uniform Schutterij Sint Sebastianus Oost-Maarland Zin Sint Dionysius Opoeteren - mevrouw Moors Olympisch schutter Hellenbrand geeft clinic Onder de schietboom Jubilarissen Maurice Kerkhofs gaf richting aan de schutters Wij gedenken

lees meer

Oud Limburgs Schuttersfeest erkend als Immaterieel Erfgoed

08 maart 2014

Limburgs trots is nu officieel erkend: Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) is op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst. Als verrassing voor de aanwezigen kwam Ineke Strouken directeur van het VIE naar de ledenvergadering in het Limburgse Baexem om hier met Ger Koopmans, President van het OLS, het certificaat te ondertekenen.

lees meer

Agenda van de algemene jaarvergadering

04 maart 2014

Zaterdag 15 maart 2014 zal de algemene jaarvergadering van de Schuttersbond Juliana gehouden worden in café-zaal Niëns te Maasbree, de aanvang is om 15.00 uur en wij hopen iedereen te mogen begroeten. De bescheiden van deze algemene jaarvergadering kunt u onderstaand downloaden. Het financieel jaarverslag 2013 kunt u opvragen bij uw verenigingssecretaris.

lees meer

Loting Oud Limburgs Schuttersfeest

25 februari 2014

Maandag 24 februari 2014 vond in Café-Zaal Aurora in Grevenbicht de loting plaats voor de optochtvolgorde van het Oud Limburgs Schuttersfeest dat op 6 juli 2014 georganiseerd zal worden door schutterij Eendracht Grevenbicht. Het werd een gezellige avond, waarbij ook het nieuwe OLS-lied werd gepresenteerd. Ook dit lied is weer absoluut de moeite waard!

lees meer

In memoriam Wiet Driessen

17 februari 2014

Donderdagavond 30 januari bereikte ons het droevige bericht dat erelid Wiet Driessen is overleden. Een zeer gewaardeerd schuttersvriend is van ons heengegaan.

lees meer

Workshops schuttersbond Juliana

01 februari 2014

In het najaar en voorjaar van 2014 werden er een viertal workshops georganiseerd rondom de wedstrijdnormen en de jurybeoordelingen. Doel van deze bijeenkomsten was om de schutterijen de wedstrijdnormen goed te laten lezen en vanuit deze visie ook te denken.

lees meer

Wiet Driessen overleden

01 februari 2014

Een zeer gewaardeerd schuttersvriend ging van ons heen. Donderdagavond 30 januari 2014 is Wiet Driessen overleden in de leeftijd van 72 jaar.

lees meer

De investituur van de Rode Leeuw van Limburg

26 januari 2014

Zondag 26 januari 2014 vond de jaarlijkse investituur plaats van de Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus in de Sint Willibrorduskerk te Stramproy. 18 Personen werden opgenomen in deze Orde als Schutsbroeders, terwijl er vier personen werden bevorderd tot officier. Ger Koopmans, Federatiepresident van de Oud Limburgse Schuttersfederatie werd ambtshalve bevorderd tot commandeur.

lees meer

De strijd om de Michel Hendrix schiettrofee

25 januari 2014

Zondag 13 april 2014 om 13.00 uur organiseert Schutterij Sint Jan uit Grubbenvorst in samenwerking met Wapenmakerij Hendrix uit Lottum weer de schietwedstrijd om de Michel Hendrix Trofee, waaraan alle schutterijen kunnen deelnemen die schieten met een buks van wapenmakerij Hendrix of wapenmaker Math. Janssen.