Nieuws

Bericht 221 t/m 230 van in totaal 482 berichten.

lees meer

Jan Poulissen nieuwe schutterskoning Broederschap Sint Martinus Tegelen

25 april 2014

Wie wordt de nieuwe schutterskoning van 2014?. Dit was de vraag die op zaterdag 12 april 2014 centraal stond tijdens het jaarlijkse koningsvogelschieten.

lees meer

Vergadering van de jeugdklankbordgroep

10 april 2014

Op 16 januari jl. heeft een eerste bijeenkomst plaatsgevonden van de Jeugdklankbordgroep Schuttersbond Juliana. De Jeugdklankbordgroep is een initiatief vanuit de Schuttersbond Juliana, waarin de jeugdleden van de bond zich kunnen profileren. Het doel van de Jeugdklankbordgroep is om meer jeugd binnen het schutterswezen te krijgen en te houden.

lees meer

Overhandiging 100e buks wapenmakerij Hendrix zondag 13 april

08 april 2014

Zondag 13 april zal bij schutterij St. Jan in Grubbenvorst weer de jaarlijkse schietwedstrijd gehouden worden om de Michel Hendrix trofee, een zestallen-schietwedstrijd tussen schutterijen die allemaal schieten met een buks van Wapenmakerij Hendrix uit Lottum.

lees meer

Persoonlijk Federatiekampioenschap Oud Limburgse Schuttersfederatie

23 maart 2014

Op het persoonlijk kampioenschap te Maasniel in 2013 was Dhr. Weetjens Vital de beste uit meer dan 250 schutters uit Belgisch en Nederlands Limburg. Hij schoot zich voor de 4de maal in zijn carrière tot kampioen der beide Limburgen. Hierdoor mag Koninklijke Schutterij Sint Elisabeth in 2014 het persoonlijk kampioenschap van de oud Limburgse Schuttersfederatie organiseren.

lees meer

102e editie van het Limburgs Schutterstijdschrift is uit

14 maart 2014

De 102e editie van het Limburgs Schutterstijdschrift is uit. 52 Pagina's boordevol schuttersnieuws en -feiten en deze bijzonder uitgave veel aandacht voor het 750-jarig bestaan van de Sacramentsprocessie. In samenspraak tussen de Stichting Limburgs Schutterstijdschrift en het Federatiebestuur van de Oud Limburgse Schuttersfederatie zullen alle schuttershuishoudens in Limburg deze editie ontvangen, met dank aan de motie 24 van de Limburgse volkscultuur. Niet alleen om dit prachtige nieuws te lezen, maar natuurlijk is deze actie ook bedoeld om nieuwe abonnees te werven, want zeg nou zelf voor slechts € 15,00 op jaarbasis ontvangt U vier keer dit Schutterstijdschrift, van en vóór de schutter. In deze editie kunt u o.a. lezen: Verdieping Een bijzonder jaar voor het schutterswezen Het Sacrament tijdens de processie: Wat is dat eigenlijk? 750-Jaar Sacramentsdag OLS krijgt pré-OLS ZLF 2016 naar Sint Martinus Vaesrade Schutterij ouder? Orde van de Rode Leeuw Geslaagden 15e buksmeestercursus Vijlen bereidt zich op het ZLF voor 25 jaar Schutterij Sint Sebastianusgilde Beegden Buggenum eerde patroonheilige Aldegundis Het OLS 1893 in Stramproy Boek- en filmpresentatie OLS 2013 Schutterij zoekt oud-leden voor het 250-jaar jubileum Sint Martinus Kessenich huldigde 39 leden Afscheid met een Koninklijke onderscheiding voor Peter Strijbos Onderscheidingen bij Sint Sebastianus Mheer Koninklijke onderscheiding Wim Senden Sint Brigida Noorbeek viert 60-jarig heroprichtingsjubileum Tradities Stadsgilde Weert op de Nationale Inventaris Unesco OLS nu ook in Nederland erkend als immaterieel erfgoed Limburgse schutterskalender Sint Gertrudis Amstenrade - Paul Roberts Van de bestuurstafel Kampioenschap tamboer-majoors 2013 Koninklijke onderscheidingen As naar Marina Amandus Opglabbeek verplaatst heiligenkamp Mysterieuze verdwijning en terugkeer van de UT Feest bij schutterij Sint Willibrordus Commandant Bots doet vlaggen hijsen Sint Hubertus Ubachsberg wint Cultuurprijs Schutterij Eys kreeg nieuwe commandant tambour-maître en beschermheer Fred Hannen vijftig jaar keizer Nieuwe generaal en vijf marketentsters Sjpas in Sjpaubik Landdag 200 Jaar Limburgse jagers Patroonsfeest Sint Sebastianus Spekholzerheide Schutterij Sint Lucia was na 18 jaar toe aan een nieuw uniform Schutterij Sint Sebastianus Oost-Maarland Zin Sint Dionysius Opoeteren - mevrouw Moors Olympisch schutter Hellenbrand geeft clinic Onder de schietboom Jubilarissen Maurice Kerkhofs gaf richting aan de schutters Wij gedenken

lees meer

Oud Limburgs Schuttersfeest erkend als Immaterieel Erfgoed

08 maart 2014

Limburgs trots is nu officieel erkend: Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) is op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst. Als verrassing voor de aanwezigen kwam Ineke Strouken directeur van het VIE naar de ledenvergadering in het Limburgse Baexem om hier met Ger Koopmans, President van het OLS, het certificaat te ondertekenen.

lees meer

Agenda van de algemene jaarvergadering

04 maart 2014

Zaterdag 15 maart 2014 zal de algemene jaarvergadering van de Schuttersbond Juliana gehouden worden in café-zaal Niëns te Maasbree, de aanvang is om 15.00 uur en wij hopen iedereen te mogen begroeten. De bescheiden van deze algemene jaarvergadering kunt u onderstaand downloaden. Het financieel jaarverslag 2013 kunt u opvragen bij uw verenigingssecretaris.

lees meer

Loting Oud Limburgs Schuttersfeest

25 februari 2014

Maandag 24 februari 2014 vond in Café-Zaal Aurora in Grevenbicht de loting plaats voor de optochtvolgorde van het Oud Limburgs Schuttersfeest dat op 6 juli 2014 georganiseerd zal worden door schutterij Eendracht Grevenbicht. Het werd een gezellige avond, waarbij ook het nieuwe OLS-lied werd gepresenteerd. Ook dit lied is weer absoluut de moeite waard!

lees meer

In memoriam Wiet Driessen

17 februari 2014

Donderdagavond 30 januari bereikte ons het droevige bericht dat erelid Wiet Driessen is overleden. Een zeer gewaardeerd schuttersvriend is van ons heengegaan.

lees meer

Workshops schuttersbond Juliana

01 februari 2014

In het najaar en voorjaar van 2014 werden er een viertal workshops georganiseerd rondom de wedstrijdnormen en de jurybeoordelingen. Doel van deze bijeenkomsten was om de schutterijen de wedstrijdnormen goed te laten lezen en vanuit deze visie ook te denken.