Nieuws

Bericht 231 t/m 240 van in totaal 473 berichten.

lees meer

Inzegening nieuwe uniformen schutterij St. Lucia & opening levendeKerststal in Atrium van de St. Lambertuskerk

09 december 2013

Schutterij St. Lucia was na 18 jaar toe aan een nieuw uniform. In het uniform van de Rode Grenadiers van de Franse Linie-infanterie uit 1833 wist de schutterij tijdens vele schuttersfeesten regelmatig vele prijzen in de wacht te slepen. Helaas waren de uniformen na de vele feesten aan vervanging toe. Na rijp beraad heeft onze uniformencommissie voor een uniform van het Oostenrijks-Hongaarse Regiment infanterie gekozen: ‘König von Dänemark’ Nr 75 uit 1914.

lees meer

Sjottenieuws december 2013

09 december 2013

Het jaar 2013 is bijna ten einde. Een jaar, waarin de wereld werd beheerst door een economische crisis, die ook over de hele wereld gevolgen heeft gehad. De leefbaarheid staat onder een grote druk en de mensen kiezen vaak voor een mondiger taalgebruik om hun of haar gelijk te halen. Ook de mate van de financiën van het eigen huishouden, de financiën van de verenigingen en in ons geval de schutterijmiddelen, baren bestuurders vooral zorgen. Voor velen zal het jaar 2013 dan ook niet snel genoeg voorbij kunnen zijn, maar binnen onze schuttersbond Juliana moeten wij ook de positieve kant opkijken en dit betekent vooruit en niet spreken over het verleden, maar om in ‘schutterstermen’ te blijven: Voorwaarts mars.

lees meer

Adreswijziging secretariaat Schuttersbond Juliana

09 december 2013

Geachte schuttersvrienden- en vriendinnen, Met ingang van 1 januari 2014 zal het bondssecretariaat van de schuttersbond Juliana worden overgedragen van Bernie van Lierop aan Nanette Ramaekers-Ubben.

lees meer

Inschrijfformulier Oud Limburgs Schuttersfeest 2014

29 november 2013

Zondag 6 juli 2014 zal het Oud Limburgs Schuttersfeest weer gehouden worden bij de schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht.

lees meer

Jubilarissen Sint Leonardus Panningen-Egchel

24 november 2013

Zaterdag 23 november werden de jubilarissen van de schutterij Sint Leonardus Panningen-Egchel, te weten: Frans Litjens, Peter Smits en Lien Mestrom in het zonnetje gezet. Deze jubilarissen zijn allen 25 jaar lid van de schutterij.

lees meer

Twan van Roy nieuwe schutterskoning Sint Leonardus Panningen-Egchel

24 november 2013

In het najaar van 2013 heeft de schutterij Sint Leonardus Panningen-Egchel het koningsvogelschieten gehouden. Nadat het koningspaar van 2013, Louis en Angelien van Roij waren afgehaald bij café Manders, werden zij op het schietterrein door de voorzitter bedankt voor de inzet in het afgelopen jaar.

lees meer

Vacatures Oud Limburgse Schuttersfederatie

24 november 2013

Door het aftreden van de Federatiepresident, de heer Jos Michels is er een vacature ontstaan in het bestuur van de vereniging 'OLS Buksmeesters'. Indien er personen zijn die belangstelling voor deze functie hebben kunnen dit kenbaar maken aan de heer Thijs Aengevaeren via secr.olsfeest@gmail.com, voor 15 januari 2014. Eveneens is er een vacature in het bestuur OLS Buksmeesters als bestuurslid, ook hiervoor kunnen personen zich aanmelden bij de heer Thijs Aengevaeren, secr.olsfeest@gmail.com, voor 15 januari 2014. Dan ter herinnering: Er kan nog gesolliciteerd worden op de functie van penningmeester van de Oud Limburgse Schuttersfederatie, U dient zich voor 1 december 2013 aan te melden bij de heer Jac van der Vorst via olsfederatie@hetnet.nl,

lees meer

Jubilarissen Sint Hubertus Kessel

24 november 2013

Tijdens de jaar vergadering van Schutterij, Fluit en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel zijn drie leden onderscheiden door Louis Litjens, bondsvoorzitter van de Schuttersbond Juliana voor hun langdurig lidmaatschap. Jos van Heel kreeg de gouden medaille vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap. Pierre Suntjens en Frits Hebben kregen de gouden medaille met kroontje vanwege hun 50 jarig lidmaatschap.

lees meer

1300 Jaar SInt Oda

14 november 2013

1300 jaar geleden stierf de heilige Oda van Sint-Oedenrode, van geboorte een Schotse prinses. Nadat ze bij het graf van de heilige Lambertus te Luik genezen werd van haar blindheid, vestigde zij zich in het dorp dat later naar haar vernoemd werd: Sint-Oedenrode.

lees meer

Wiel van den Munckhof Koninklijk onderscheiden

04 november 2013

Wiel van den Munckhof (74) uit Baarlo is zaterdag 3 november 2013 benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij werd door burgemeester Wilma Delissen onderscheiden voor zijn inzet voor de schutterij Sint Hubertus en de Sint Josefparochie in Beringe. Van den Munckhof was van 1990 tot 2005 bestuurslid/vicevoorzitter van de schutterij .Hij haalt mee oud papier en oud ijzer op voor de clubkas en hielp in 1996 met de bouw van het schutterslokaal. Hij zorgde jarenlang voor het onderhoud van dit gebouw waar hij van 1995 tot 2009 ook kantinewerk verrichtte. Als vrijwilliger van de parochie delft hij sinds 2001 graven op het Beringse kerkhof.