Nieuws

Bericht 241 t/m 250 van in totaal 473 berichten.

lees meer

Jubilarissen Schutterij Sint Hubertus Beringe

21 oktober 2013

De schutterij Sint Hubertus Beringe kent dit jaar maar liefst drie jubilarissen. Jan Jacobs 25 jaar lid van de schutterij en Dré Hanssen en Wiet Driessen, die maar liefst 50 jaar lid zijn van de schutterji. Zondag 3 november 2013 zullen deze drie jubilarissen van de schutterij Sint Hubertus Beringe gehuldigd worden in het Sjuttershoehs aan de Hoevenstraat in Beringe. Om 10.00 uur zal er een Eucharistieviering plaattsvinden in de parochiekerk te Beringe met een intentie voor de overleden en levende leden van de schutterij.

lees meer

Workshops fondsenwerving en social media

21 oktober 2013

Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert workshops ter versterking van bestuurskracht voor de leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L).

lees meer

Notulen najaarsvergadering beschikbaar

20 oktober 2013

Zaterdag 19 oktober 2013 vond de najaarsvergadering plaats van de schuttersbond Juliana in café-zaal Niëns te Maasbree. De notulen van deze vergadering kunt u hieronder downloaden, evenals enkele subsidiemogelijkheden en aanvraagformulieren voor ondersteuningsverzoeken.

lees meer

15.000 bierviltjes om ambacht kogelgieten te promoten

15 oktober 2013

Limburgse schutterijen maken zelf hun kogels voor de historische buks. Maar dat kan niet zonder lood, afkomstig van oude afvoerbuizen en sifons. Schutterij St.-Sebastiaan As lanceert daarom een loodoproep op 15.000 bierviltjes

lees meer

Hubert Brouns nieuwe Vice-Federatiepresident

09 oktober 2013

Oud-burgemeester van Kinrooi, Hubert Brouns, is op zaterdag 5 oktober bij acclamatie gekozen tot federatiebestuurslid in de functie van vicepresident. Dit gebeurde te Baexem (Nederland) tijdens de jaarlijkse najaarsvergadering van de Oud Limburgse Schuttersfederatie.

lees meer

Regeling voor behoud toekomst Limburgse Volkscultuur

08 oktober 2013

Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur.

lees meer

Workshops ondersteuning besturen

08 oktober 2013

Het stimuleren en ontwikkelen van bestuurskracht is van groot belang om de Limburgse volkscultuur te borgen. De regeling ‘ondersteuning besturen’ voorziet in financiële middelen voor workshops ter versterking van die bestuurskracht.

lees meer

Agenda najaarsvergadering Schuttersbond Juliana

03 oktober 2013

Zaterdag 19 oktober 2013 zal de najaarsvergadering van de Schuttersbond Juliana plaatsvinden in café-zaal Niëns te Maasbree, de aanvang is om 14.00 uur en onderstaand kunt u de agenda downloaden.

lees meer

GERECHTSHOF - Schutterijen moeten belasting betalen voor kogelvangers

02 oktober 2013

Limburgse schutterijen en andere eigenaren van kogelvangers moeten belasting betalen voor de WOZ (Wet waardering onroerende zaken). Dat heeft het Gerechtshof in Den Bosch beslist. De eigenaar van het de kogelvanger vindt dat het om een werktuig gaat en vraagt daarvoor vrijstelling van de belasting. Het Hof is het daar niet mee eens:

lees meer

Jeugdontmoetingsdag drie Noordelijkste schuttersbonden

25 september 2013

Zaterdag 5 oktober 2013 zal er wederom een nieuwe bijeenkomst plaatsvinden in het kader van het jeugd- en jongerenbeleid. De drie noordelijkste schuttersbonden, te weten de schuttersbond Eendracht Maakt Macht Weert, de Midden-Limburgse schuttersbond en de schuttersbond Juliana hebben in het voorjaar de koppen bij elkaar gestoken en besloten om in het najaar van 2013 een heuse jeugdontmoetingsdag te gaan organiseren.