Nieuws

Bericht 251 t/m 260 van in totaal 477 berichten.

lees meer

Workshops ondersteuning besturen

08 oktober 2013

Het stimuleren en ontwikkelen van bestuurskracht is van groot belang om de Limburgse volkscultuur te borgen. De regeling ‘ondersteuning besturen’ voorziet in financiële middelen voor workshops ter versterking van die bestuurskracht.

lees meer

Agenda najaarsvergadering Schuttersbond Juliana

03 oktober 2013

Zaterdag 19 oktober 2013 zal de najaarsvergadering van de Schuttersbond Juliana plaatsvinden in café-zaal Niëns te Maasbree, de aanvang is om 14.00 uur en onderstaand kunt u de agenda downloaden.

lees meer

GERECHTSHOF - Schutterijen moeten belasting betalen voor kogelvangers

02 oktober 2013

Limburgse schutterijen en andere eigenaren van kogelvangers moeten belasting betalen voor de WOZ (Wet waardering onroerende zaken). Dat heeft het Gerechtshof in Den Bosch beslist. De eigenaar van het de kogelvanger vindt dat het om een werktuig gaat en vraagt daarvoor vrijstelling van de belasting. Het Hof is het daar niet mee eens:

lees meer

Jeugdontmoetingsdag drie Noordelijkste schuttersbonden

25 september 2013

Zaterdag 5 oktober 2013 zal er wederom een nieuwe bijeenkomst plaatsvinden in het kader van het jeugd- en jongerenbeleid. De drie noordelijkste schuttersbonden, te weten de schuttersbond Eendracht Maakt Macht Weert, de Midden-Limburgse schuttersbond en de schuttersbond Juliana hebben in het voorjaar de koppen bij elkaar gestoken en besloten om in het najaar van 2013 een heuse jeugdontmoetingsdag te gaan organiseren.

lees meer

De 100ste editie van het Limburgs Schutterstijdschrift

24 september 2013

Een mijlpaal is bereikt. In september 2013 verscheen de 100ste editie van het Limburgs Schutterstijdschrift. Het kwartaalblad vóór en door de Limburgse schutter is een nummer wat gezien mag worden. Zestig pagina’s boordevol wetenswaardigheden en nieuwtjes van het schutters- en gildewezen. Kortom een nummer wat u niet mag missen.

lees meer

Voordracht Bernie van Lierop tot nieuwe federatiesecretaris

09 september 2013

Zaterdag 5 oktober 2013 zal Bernie van Lierop (38 jaar) worden voorgedragen als de nieuwe federatiesecretaris van de Oud Limburgse Schuttersfederatie en zal daarmede Jac van der Vorst gaan opvolgen. Bernie van Lierop is bekend als voorzitter van de Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray en bondsecretaris van de Schuttersbond Juliana.

lees meer

Marian Henssen-Coersen wint het persoonlijk bondskampioenschap

03 september 2013

Marian Henssen-Coersen van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray is verrassend de nieuwe kampioen geworden van de schuttersbond Juliana. In een rechtstreeks duel op stekken, wist zij Hen Hubens van Sint Hubertus Beringe en Annemie van Lierop-Nooijen te verslaan. Dit betekent dat voor het eerst in de historie van de schuttersbond Juliana een vrouw en nog wel een C-schutter het algemeen persoonlijk bondskampioenschap voor zich wist op te eisen.

Receptie Oud Limburgs Schuttersfeestwinnaars

02 september 2013

Zaterdag 13 juli 2013 schreven wij in Stramproy geschiedenis Een dag die wij allen nooit meer zullen vergeten. Het onverwachte werd werkelijkheid.

lees meer

Schutterij leden gezocht voor speelfilm Glückauf

30 augustus 2013

Voor filmopnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Glückauf’ zijn we op zoek naar leden van Limburgse schutterijen.

lees meer

Geslaad feestweekend Schutterij Sint Jan Grubbenvorst

29 augustus 2013

Maurice Nooijen schutterskoning Schutterij Sint Jan Grubbenvorst