Nieuws

Bericht 251 t/m 260 van in totaal 473 berichten.

lees meer

De 100ste editie van het Limburgs Schutterstijdschrift

24 september 2013

Een mijlpaal is bereikt. In september 2013 verscheen de 100ste editie van het Limburgs Schutterstijdschrift. Het kwartaalblad vóór en door de Limburgse schutter is een nummer wat gezien mag worden. Zestig pagina’s boordevol wetenswaardigheden en nieuwtjes van het schutters- en gildewezen. Kortom een nummer wat u niet mag missen.

lees meer

Voordracht Bernie van Lierop tot nieuwe federatiesecretaris

09 september 2013

Zaterdag 5 oktober 2013 zal Bernie van Lierop (38 jaar) worden voorgedragen als de nieuwe federatiesecretaris van de Oud Limburgse Schuttersfederatie en zal daarmede Jac van der Vorst gaan opvolgen. Bernie van Lierop is bekend als voorzitter van de Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray en bondsecretaris van de Schuttersbond Juliana.

lees meer

Marian Henssen-Coersen wint het persoonlijk bondskampioenschap

03 september 2013

Marian Henssen-Coersen van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray is verrassend de nieuwe kampioen geworden van de schuttersbond Juliana. In een rechtstreeks duel op stekken, wist zij Hen Hubens van Sint Hubertus Beringe en Annemie van Lierop-Nooijen te verslaan. Dit betekent dat voor het eerst in de historie van de schuttersbond Juliana een vrouw en nog wel een C-schutter het algemeen persoonlijk bondskampioenschap voor zich wist op te eisen.

Receptie Oud Limburgs Schuttersfeestwinnaars

02 september 2013

Zaterdag 13 juli 2013 schreven wij in Stramproy geschiedenis Een dag die wij allen nooit meer zullen vergeten. Het onverwachte werd werkelijkheid.

lees meer

Schutterij leden gezocht voor speelfilm Glückauf

30 augustus 2013

Voor filmopnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Glückauf’ zijn we op zoek naar leden van Limburgse schutterijen.

lees meer

Geslaad feestweekend Schutterij Sint Jan Grubbenvorst

29 augustus 2013

Maurice Nooijen schutterskoning Schutterij Sint Jan Grubbenvorst

lees meer

Puck Ramaekers geboren

28 augustus 2013

Dinsdag 27 augustus 2013 is om 21.51 uur Puck Ramaekers geboren. Puck is de zoon van bondsbestuurlid, Nanette Ramaekers-Ubben en papa Dennis Ramaeker. Wilt u hen ook feliciteren stuur dan een kaartje naar Dennis en Nanette Ramaekers-Ubben, Benheuvel 20, 5953 NV REUVER. Het bondsbestuur feliciteert Dennis en Nanette met deze gezinsuitbreiding.

lees meer

De 15e buksmeestercursus gaat binnenkort weer beginnen

27 augustus 2013

De nieuwe cursus buksmeester van de Oud Limburgse Schuttersfederatie komt er weer aan en bij voldoende opgaven start deze cursus op zaterdag 2 november 2013. Dit zal dan alweer de 15e Basiscursus voor de buksmeester zijn, die door de Oud Limburgse Schuttersfederatie wordt gegeven. vol.

lees meer

Nieuwe schutterskampioenen 't Zandakker

26 augustus 2013

Tijdens het persoonlijk kampioenschap van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray werd er volop gestreden om het kampioenschap. De volwassenen gingen met elkaar de strijd onder de schuttersbuks aan en de jeugd schoot ook dit jaar weer om het jeugdkampioenschap. Speciaal was dit jaar de pannenkoekenactie, die samen met de 'Mindhunters4Duchenne' werd georganiseerd en waarbij de gemeenschap door het nuttigen van enkele pannenkoeken de nodige financiën bij elkaar zouden kunnen krijgen voor de Stichting Duchenne.

lees meer

Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo wint derde bondsschuttersfeest

21 augustus 2013

De schutterij Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo heeft het derde bondsschuttersfeest van de schuttersbond Juliana, georganiseerd op zondag 18 augustus 2013 door de schutterij Sint Martinus Maasbree, winnend af weten te sluiten.