Bert Craenen nieuwe schutterskoning schutterij Sint Hubertus Beringe 

Van links naar rechts
Dorpskoning Nico Theelen
Schutterskoning Bert Craenen
Jeugdkoningin Renske van Ninhuijs
Op de foto ontbreekt Koning van de drumband Lei Timmermans

Zaterdag 26 april werd het jaarlijkse Koningschieten gehouden van schutterij Sint Hubertus. Dit schuttersfestijn werd gehouden op het kerkplein bij de Wieksjlaag samen met JWB Beringe en de Elfdorpenloop.

 

Eerst werd het Koningspaar van 2013, Hen en Rita Hubens, thuis opgehaald door de voorzitter, commandant, beschermheer en de marketentsters van de schutterij, met een cadillac en een open auto. Bij aankomst op het kerkplein vormde de schutters een erehaag en werd het Koningspaar Koninklijk ontvangen. Samen met drumband, fanfare, schutterij en Jeugd Werk Beringe werd hierna een korte optocht gelopen door Beringe. Na de openingsschoten begonnen de dorpelingen met schieten voor de titel van Dorpskoning. De deelnemers namen het op in een spannende strijd en uiteindelijk werd Nico Theelen Dorpskoning van Beringe.

 

Hierna was drumband Sint Jozef aan de beurt. Lei Timmermans werd koning bij de drumband. Tegelijkertijd werd er ook door de jeugd met de luchtbuks geschoten, en hier was het Renske van Ninhuijs die Jeugdkoningin werd. De muzikale begeleiding deze dag was van DJ Menno. De fanfare en dameskapel Mingelmoos zorgden voor live muziek. De spreekstalmeesters John Smedts en John Timmermans gaven een extra spannend tintje aan het hele gebeuren op en rond het kerkplein.

 

Als laatste mochten de schutters van de schutterij schieten wie de nieuwe Koning van 2014 zou worden. Het werd een spannende strijd, na 79 schoten viel de vogel uit de lucht en werd Bert Craenen de nieuwe koning van de schutterij. Samen met zijn koningin Tonny wensen we hen veel succes het komend schuttersseizoen. De weergoden waren ons goed gezind en mede namens alle vrijwilligers, die we natuurlijk hartelijk willen bedanken, kunnen we terug kijken op een geslaagde dag.