Bronzen Waarderingspenning voor Huub Stevens 

Huub Stevens (53) heeft de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De Venraynaar kreeg de onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan het sportieve en culturele welzijn van de jeugd.

 

Huub Stevens is in Venray maatschappelijk actief en voorheen in de regio Deventer. In de jaren negentig heeft hij meerdere Wereldjamborees van scouting georganiseerd waar hij meer dan 2000 jongeren onder zijn bezielende leiding had. Ook de jeugdcarnaval heeft hij een warm hart toe gedragen onder het motto: ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’.

Zijn sporen op het sportieve vlak zijn ook niet mis. Hij was medeoprichter van het allochtone zaalvoetbalteam Boca Junior, waarmee hij uiteindelijk in de hoofdklasse terecht kwam.

 

Schutterij

In 2004 trad Huub met zijn familie toe tot Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray. In 2008 trad hij als stagiair toe tot het bestuur met als hoofdtaak de jeugdontwikkeling. Vanaf dat moment was er sprake van een stabiel jeugdbeleid, met als hoogtepunt de jaarlijkse jeugdkampen. In juli 2018 wordt er een groots tienjarig jubileumkamp gehouden waar er afscheid genomen wordt van Huub als organisator. Wel blijft vertrouwenspersoon. Enkele maanden na zijn toetreding tot het bestuur, nam hij de functie van secretaris op zich. Begin 2019 zal hij deze functie neerleggen.

Huub’s grootste project is ongetwijfeld de realisatie van het ‘schutterspad’. Een educatieve wandeltocht, waarin op een speelse manier iedereen kennis kan maken met het schutters- en gildewezen. Huub is sinds 2016 bondsbestuurder van de schuttersbond Juliana waar hij (vanzelfsprekend) de portefeuille jeugdzaken voor zijn rekening neemt.

De Waarderingspenning van de gemeente Venray is bedoeld voor personen die zich op een zeer uitzonderlijke wijze inzetten voor de gemeenschap bij een vereniging of instelling en is bedoeld als teken van dank en waardering. De onderscheiding werd hem vrijdag 22 juni uitgereikt door burgemeester Hans Gilissen ter gelegenheid van de Sint Jansviering van Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan in de Sint Petrus Banden Kerk te Venray.