Warm 1ste Bondsfeest bij schutterij St.Jan Grubbenvorst 

Op zondag 28 mei 2017 werd het eerste bondsfeest van 2017 gevierd in Grubbenvorst bij de schutters van Sint Jan. Na een weinig goeds belovend begin van de dag, brak de zon tijdens het ontvangst bij het Gebroken Slot door en werd het al snel flink warm. Ook op het opstelterrein en tijdens de optocht deed het zonnetje hard zijn best.

 

Bij de opening bij landgoed c.q. de boerderij Het Gebroken Slot, waar het vroegste begin van schutterij Sint Jan ligt, heetten burgemeester Kees van Rooij, bondsvoorzitter Ger Heldens en voorzitter Peter Relouw van schutterij Sint Jan, ons van harte welkom in het mooie Grubbenvorst. Na de diverse toespraken en muzikale opluistering trok iedereen naar het opstelterrein dat naast de kerk lag. Na de inspectie werd begonnen aan de, vanwege het hete weer flink ingekorte, optocht.

 

Eenmaal terug op de schutterswei volgden de diverse bijwedstrijden en het bondskoningschieten waar de regerend bondskoning Henk de Klein van ’t Zandakkergilde Sint Jan te Venray zijn titel mocht verdedigen. Uiteindelijk werd Geert Hendriks van schutterij ‘t Zandakkergilde Sint Jan uit Venray de nieuwe bondskoning.

 

Hierna werd overgegaan tot het schieten voor de jeugd en de volwassenen. Bij de prijsuitreiking om 19.00 uur kon de winnaar van het ereschild ook al bekend gemaakt worden. Omdat de burgemeester helaas niet meer aanwezig kon zijn, mocht een apetrotse voorzitter Peter Relouw het ereschild van de gemeente Horst aan de Maas uitreiken aan de Bussen Schutten van Neer. Aan het einde van het kavelen werd ten slotte bekend gemaakt dat de winnaars van de Dagprijs de schutters van de Bussen Schutten uit Neer geworden waren.

 

Voor het downloaden van de overzichten klik op onderstaande linken;

 

 

Wij wensen alle winnaars van harte proficiat met hun prijs en zien iedereen graag terug op 18 juni 2017 voor het tweede bondsfeest in Reuver!

 

 

Onderstaande foto's zijn gemaakt door onze Hoffotograaf;

Dory Peeters