Geslaagd feestweekend 2019 
Jo Nooijen koning bij Schutterij St. Jan Grubbenvorst 

Schutterij St. Jan uit Grubbenvorst kan terugkijken op een warm, maar desondanks toch een geslaagd feestweekend 2019.

Op zaterdag 24 augustus was er het dorps- en verenigingsschieten. Een drietal-schietwedstrijd voor iedereen die met de zware buks wilde schieten, vanaf 15 jaar. Iedereen uit Grubbenvorst en omstreken kon hieraan deelnemen. Na een spannende kaveling bestaande uit 5 rondes ging de 1e prijs naar team “Stappers”, in dit team zaten schutters die voor het eerst schoten, dus een mooie prestatie! De 2e plaats was voor het team “Guus” en de 3e plaats was ook voor het team “Guus” maar bestaande uit een andere samenstelling. Allen proficiat met deze prijs. Voor het 2e jaar werd de “familie battle” georganiseerd.

Kinderen tussen de 6 t/m 14 jaar konden zich inschrijven samen met een ouder familielid. Samen schoten ze op diverse schietvormen voor de meeste punten. Het was een goed bezochte en gezellige editie, met fanatieke families.

Na een spannende finale wist Quinn samen met zijn vader Dick Seuren de eerste plaats te bemachtigen. Proficiat Familie Seuren !

 

Op zondag 25 augustus was dan de grote dag voor de schutterij. Het koningsvogelschieten 2019. In optocht trok de schutterij erop uit, samen met de genodigden en de jeugdkoningin Gjowni Nooijen, om het koningspaar van 2018 op te halen. Onder de muzikale klanken van Harmonie St Joseph, werden John en Carin Alberts afgehaald bij het huis van de koning aan de Spoorstraat. Aansluitend was de officiële opening op de schuttershof.

Wethouder Bob Vostermans hield een toespraak namens het college van B en W van de gemeente Horst aan de Maas. Met een mooi openingsgebed van onze trotse beschermheer Pastoor R. Verheggen, werd het officiële gedeelte afgesloten. Daarna werden de openingsschoten gelost door de genodigden en kon begonnen worden met het schieten op de koningsvogel. Op de erelidsvogel kon geschoten worden door niet-leden van schutterij st. Jan en ook werd er dit jaar weer geschoten voor de titel Jeugdkoning van schutterij St. Jan. Na een spannende strijd op de jeugdvogel werd Isa Bergs jeugdkoningin van schutterij St. Jan.

De strijd op de erelidsvogel was erg spannend. Nadat door verschillende personen de verschillende onderdelen van de erelidsvogel al naar beneden waren geschoten werd er nog geschoten op de romp, Mario Sitsen uit Grubbenvorst wist de laatste resten van de erelidsvogel naar beneden te schieten en mag hij zich dus een jaar erelidskoning van schutterij St. Jan noemen .

De strijd op de koningsvogel door de leden van de schutterij ging toen nog even door. Nadat ook bij deze vogel de verschillende onderdelen zoals de kop, de poten en de vleugels er vanaf geschoten waren, kon ook daar geschoten worden op de laatste resten van de romp. Het was een lange strijd, “de vogel gaf zich niet zomaar gewonnen” maar uiteindelijk was het Jo Nooijen die

die het juiste plekje wist te raken en dus zal hij het komende jaar samen met zijn vrouw Annie het koningspaar vormen bij St. Jan Grubbenvorst.

Na de officiële installatie van de jeugdkoningin, de erelidskoning en het nieuwe koningspaar, werd er door de leden van de schutterij een erehaag gevormd, waarna nog een gezellig samenzijn volgde op een warme gezellige zondagavond in augustus.

Op vrijdag 7 september zal de receptie van alle koning(in)en zijn, in ons eigen schutterslokaal.