Huldiging jubilarissen bij Schutterij St. Jan Grubbenvorst  

Zondag 29 augustus 2021, de dag dat de schutterij eigenlijk haar koningsschieten zou hebben, maar omdat we nog altijd gezegend zijn met een trotse koning en koningin, had de dag een andere invulling als andere jaren. Geen traditioneel Koningsvogel schieten, maar een prachtig alternatief.Eerder die middag is bij ons OLS Kunstwerk, wat bij Saldersbron staat te pronken, een mooi bordje met uitleg van het kunstwerk onthuld door ons koningspaar Jo en Annie Nooijen. Aansluitend zijn we door de regen naar de schutterswei getrokken en werden we door onze beschermheer pastoor Ruud Verheggen getrakteerd op een openluchtmis op onze eigen schutterswei, heel intiem en bijzonder tegelijk.

Na de openluchtmis hebben we onze jubilarissen, die in 2020 en 2021 een jubileum te vieren hadden, in het zonnetje gezet.

De volgende jubilarissen werden gehuldigd voor hun 12 jarig lidmaatschap:

•Annie Bexkens-Duijf, Wiel Verhofstad, Maurice Nooijen, Tom Rossen en Luud van Rens

Vanwege hun 25 jarig lidmaatschap werden 3 personen gehuldigd:

Als eerste onze marketentster Monique Gerits-Gielen, die ook al jaren de PR werkzaamheden verricht voor onze schutterij en actief is in de jeugdcommissie.

Als 2de ons trouwe lid Wiel Cuijpers, die altijd bereid is om mee aan te pakken als er iets voor onze schutterij gedaan moet worden en ook altijd van de partij is tijdens geüniformeerde gelegenheden.

En als 3de ons bestuurslid John Alberts, die ook buksmeester is bij de schutterij en contactpersoon is bij het windbuksschieten. Verder is John ook actief schutter en heeft ook al enkele keren mee geschoten op het OLS.

Ook hadden we 2 leden die hun 40 jarig lidmaatschap hadden bij onze schutterij:

Als eerste werd gehuldigd Hay Verhaagh. Hay is al die jaren een actief schutter en maakt ook al vele jaren deel uit van het A zestal en heeft zo ook al meer dan 35 keer mee geschoten op het OLS, met als hoogtepunt natuurlijk het winnen van het Oud Limburgs Schuttersfeest in Neer in 2009. Verder is Hay jarenlang organisator geweest van verschillende activiteiten voor onze leden en is hij ook jarenlang jurylid geweest binnen de bond Juliana.

Ook ons erelid Jac Wijnhoven werd gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap. Jac is ook op vele fronten actief voor onze schutterij. Hij was bestuurslid van 1993 tot 2005 en is in 2005 benoemd tot erelid van schutterij St. Jan. Omdat hij zondag niet aanwezig kon zijn heeft een delegatie van het bestuur hem thuis gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap.

Schutterij St. Jan kan terugkijken op een erg geslaagde dag.

 

Met vriendelijke schuttersgroet,

Bestuur schutterij St. Jan, voorzitter Peter Relouw