Investituur van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw  

Op zondag 21 januari 2018 jl. vond de jaarlijkse investituur van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus plaats in het Belgische Bocholt. Om 15.50 uur kwamen de decorandi onder begeleiding van de tamboers van schutterij Sint Laurentius Bocholt, de gelijknamige kerk binnen. Tijdens de 2 uur durende mis werden een 20-tal schuttersbroeders gedecoreerd door de grootmeester, Ger Koopmans.

 

Voor onze bond waren de heren Piet Spoelstra van Sint Martinus Tegelen en Peter van Lier van Sint Lambertus Helden de decorandi. Daarnaast werd de heer Piet Dekkers gepromoveerd van Schutbroeder naar Officier.

 

Helaas kon de heer Peter van Lier zijn onderscheiding niet in ontvangst komen nemen omdat hij als gevolg van een ongeluk in het ziekenhuis van Maastricht verblijft. Hij krijgt de onderscheiding op een later tijdstip bij de schutterij van Helden uitgereikt.

 

Het had het Kapittel ook behaagd onze bondsvoorzitter, Ger Heldens, op te nemen als schutbroeder in de Orde van de Rode Leeuw.

 

Wij wensen alle gedecoreerden van harte proficiat met hun onderscheidingen.