Jeroen Wijnands nieuwe schutters Koning  
Schutterij St.Urbanus Grashoek. 

 

 

 

 

Zondag 28 augustus 2016 werd er in de Grashoek weer gestreden om de Konings titel.

Voorafgaand aan het koning vogel schieten stond er eerst een mis op het program voor de leden en overleden leden. In deze mis werd dhr. Jan Willems zeer onverwacht gehuldigd als Erelid door kapelaan R.Maenen, zelfs de leden wisten hier niets van.

 

 

 

 

 

Eenmaal terug in het schutterslokaal kon men zich voldoen aan een voortreffelijk Koningsmaal die verzorgt werd door café-zaal Leanzo. Na het koningsmaal kon dan eindelijk de strijd losbarsten voor de titel Koning 2017. Het werd een zeer spannende strijd, mede door de rukwinden die het onvoorspelbaar maakte wanneer de vogel zou vliegen. Uiteindelijk na 138 schoten was het Jeroen Wijnands die de vogel omlaag haalde en hiermee de nieuwe Koning werd. Jeroen weet hoe deze titel smaakt, hij was namelijk al eens in 2014 Koning en werd vergezeld door Nicole v.Dijk en vormden samen het Koningspaar. Ook in 2017 zal Nicole Jeroen vergezellen als Koningin en wensen beide een prachtig schuttersseizoen 2017.

 

 

Hopelijk houdt Jeroen nu wel zijn schoenen heel, want hij presteerde het om tijdens een Bondsfeest in 2014 zijn zolen onder de schoenen uit te lopen. Ja als je klompen gewend bent zijn schoenen een vreemde gewaarwording.

 

Jeroen & Nicole veel plezier als Koningspaar voor het seizoen 2017.