Zaterdag 27 mei, Jeugdverwendag bij St.Jan in Grubbenvorst 

Zaterdag 27 mei jl.. was het zover, voor alle jeugd uit Grubbenvorst tussen de 8 en de 16 jaar werd de jeugdverwendag georganiseerd. Onder een warm zonnetje maar met voldoende schaduw plekken en veel koud water/ranja was er heel wat jeugd op de Schutters wei gekomen. De ochtend ging van start met een welkom woord en meteen werden de kinderen opgesteld in de wijze waarop een schutterij door het dorp trekt. Het ochtend gedeelte was het educatieve gedeelte. In kleine groepjes is de jeugd uitleg gegeven over verschillende facetten van onze schutterij. De Bielenmannen vertelde over hun functie en het ontstaan. De jeugd kon onderdelen van de bepakking dragen en ervaren hoe zwaar de materialen zijn. De marketentsters hadden een quiz voorbereid, uiteraard was er ruimte om een worstje/kaasje te snijden of een “borreltje” in te schenken op schutterswijze. Bij de tamboers kon de jeugd verschillende trommen en instrumenten uitproberen en zonder oefenen werd er een aardig stukje muziek gemaakt. Tot slot gaf de buksmeester uitleg over de buks, het maken van de kogel en het schieten. Diegene die wilde mocht nog een onderdeel van de kogel mee naar huis nemen.

Aansluitend kon de jeugd genieten van een lunch. Het middag programma bestond uit spellen, afwisselend schiet- en doe spellen. De schiet spellen varieerde van handjes-, waterballonnen-, paintball tot bölkesschieten. Met het warme weer kwamen de waterspellen en de buikschuifbaan goed van pas.

Na het eten van de frietjes met een snack stond nog een afsluitend optreden van de Venlose rap formatie ANBU Nevlo op het programma. Met een goed gevulde goodybag vertrok de jeugd rond de klok van 18.30u huiswaarts en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde Jeugdverwendag. Deze dag werd de jeugd geheel gratis aangeboden door Schutterij St Jan Grubbenvorst.

 

 

Vriendelijke groeten,

Monique Gerits-Gielen

Schutterij St Jan Grubbenvorst