Kaveling OLS 2017 Merkelbeek 

Na een geslaagde OLS-zondag mochten 42 schutterijen op zaterdag 8 juli 2017 terug komen naar Merkelbeek om daar verder te strijden om d’n Um.

Vol goede moed trokken deze 42 schutterijen met hun achterban en andere geïnteresseerden onder een stralende zon ’s morgens naar Merkelbeek. Van deze 42 schutterijen waren, zoals al eerder gezegd nog 6 van onze eigen schutterijen in de race. Dat we hier, als schuttersbond, apetrots op zijn, mag iedereen weten.

 

Omdat meer dan 40 schutterijen in de race zijn, is enkele jaren geleden besloten om gelijk op de kleine bölkes te gaan schieten. Of dat een wijs besluit is, zal altijd een twistpunt blijven. Feit is dat vandaag het zonnetje ook flink hard zijn best deed om het alle aanwezige schutters zo moeilijk te maken.

Dat het lastig was, bleek al direct. Na de eerste (in totaal 5e) kavelronde, waren er namelijk nog 13 schutterijen over.

 

Uiteindelijk waren er 14 kavelrondes nodig om tot een winnaar te komen: Sint Servatius Raam!

 

Toch zijn we alles behalve ontevreden. In de top 10 zitten 3 schutterijen van onze eigen bond!

1. Sint Servatius Raam

2. Sint Job Leuken

3. Sint Hubertus Beringe

4. Sint Marcellinus & Petrus Geleen

5. Sint Sebastianus Herkenbosch

6. Sint Lambertus Helden

7. Sint Sebastiaan GroteBrogel

8. Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo

9. Sint Antonius Nederweert

10. Sint Hubertus Nattenhoven

 

Chapeau voor allen! Wij als schuttersbond Juliana, zijn er ontzettend trots op zo’n goede schutters in ons midden te hebben!

 

Wij wensen eenieder een prettige vakantie en tot ziens op ons laatste bondsfeest op 20 augustus bij schutterij Sint Hubertus Beringe.