Keizer voor Broederschap St. Martinus. 

Voor het eerst sinds haar bestaan heeft Broederschap St. Martinus Tegelen een keizer. Bert van Dijk heeft in zijn ruim 45 jarig lidmaatschap op zaterdag 28 september2019 voor de 5e keer het koningschap gehaald en mag zich derhalve Keizer noemen van Broederschap St. Martinus.

 

Zaterdag 9 oktober 2021 vond in het Limburgs Schutterij Museum de installatie van de keizer van Broederschap St. Martinus plaats. Onder toeziend oog van burgemeester Antoin Scholten, enkele hoogwaardigheidsbekleders en uiteraard schutterscollega’s, familie en vrienden werden Bert van Dijk en Rosalie van Dijk-Keltjens officieel geïnstalleerd als keizerspaar van Broederschap St. Martinus Tegelen.

 

Wat de installatie van dit keizerspaar nog een beetje unieker maakt, is dat keizerin Rosalie van Dijk-Keltjens een van de achterkleinkinderen is van keizer Peter Andries Hendericks van het Akkermansgilde te Venlo is.

 

Voor aanvang van de installatie heeft voorzitter Ton Peeters van Broederschap St. Martinus, het oude vaandel van Broederschap St. Martinus Tegelen officieel overgedragen aan conservator Luc Wolters van het Limburgs Schutterijmuseum. Hiermee is weer een klein stukje Limburgse schuttersgeschiedenis gewaarborgd voor de toekomst.

 

Na de officiële dienst konden aanwezigen het verse keizerspaar hun gelukwensen overbrengen. De installatie van haar keizerspaar is een prachtige afsluiter van het jaar waarin Broederschap St. Martinus Tegelen haar 175-jarig bestaan viert. Uiteraard wilt ook Broederschap St. Martinus haar kersverse keizerspaar van harte feliciteren en alle gasten hartelijk bedankten voor hun aanwezigheid.