2 & 3 juni feestweekend Akkermansgilde Venlo 

Zaterdag 3 juni 2017 – Koningsvogelschieten

 

Traditiegetrouw zal het Akkermansgilde op zaterdag 3 juni 2017 het Koningsvogelschieten houden. Allereerst zal het Akkermansgilde ’s morgens starten met een Heilige Mis in de Sint Martinuskerk in het centrum van Venlo. Deze Heilige Mis is ter nagedachtenis aan de overleden leden van het Akkermansgilde en de overleden familieleden.

 

Na de Heilige Mis zal het Akkermansgilde een korte rondgang maken door het centrum van Venlo. Na deze rondgang zullen de leden en hun partners aanschuiven voor een koffietafel bij Hotel Café Restaurant Wilhelmina.

 

Aansluitend aan de koffietafel vertrekt het Akkermansgilde naar haar jubilarissen van dit jaar. Dit zijn Jacob Theunissen en Wim Repping, beiden 40 jaar lid en Hay Holthuysen, 60 jaar lid van de OLS federatie. De jubilarissen krijgen een serenade aangeboden. Vervolgens gaat het Akkermansgilde naar de huidige Koning Wiel Voss, alwaar ook een serenade gebracht zal worden. Nadat bij de Koning de loting is verricht voor het Koningsvogelschieten, dat later in de middag plaatsvindt, zal het Akkermansgilde naar het stadhuis trekken en daar ontvangen worden door de Locoburgemeester van Venlo, Stephan Satijn. Op het stadhuis zal het Akkermansgilde de jaarlijkse schatting betalen. Aansluitend zal de Koning door de Burgemeester getooid worden met het Koningszilver, de Kroon en de Koningsstaf.

 

Vervolgens zal om ongeveer 18.30 uur het Koningsvogelschieten gaan beginnen. Zodra de nieuwe Koning bekend is, zal in het feestpaviljoen het Koningsfeest beginnen.

Zondag 4 juni 2017 – Verenigingsschieten

 

Op zondag 4 juni is het weer zover! Het jaarlijkse verenigingsschieten vindt dan weer plaats!

 

Deze middag is iedereen vanaf 13:00 uur welkom. Om 13:30 uur starten we met het verenigingsschieten voor alle verenigingen, families en vriendengroepen om hun geluk te beproeven op de bölkes. Er wordt geschoten met drietallen. De kaartverkoop van de schietkaarten begint om 13.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Elk drietal dat 9 punten geschoten heeft kan met een nieuwe schutter een nieuw drietal vormen.

 

Ook kan er geschoten worden op de gelukshark. Dit zijn kleinere ‘bölkes’ van 1 bij 1 cm. Bij ieder raak schot krijgt men een lootje, uit alle lootjes zal ’s avonds een winnaar getrokken worden die een leuke prijs wint.

 

Daarnaast hebben wij vanaf dit jaar ook de mogelijkheid om te schieten met de windbuks. Dit kan zowel door jong als oud. Met name voor de jeugd is dit een prachtige ervaring en zo komen zij al op vroege leeftijd in aanraking met de schutterswereld.

 

De muzikale omlijsting van deze middag is in handen van een joekskapel en de Hermenie Kapel.

 

Voor de kinderen is een springkussen aanwezig.

 

Door de gewijzigde wetgeving zijn wij verplicht van iedereen de identiteit te controleren. Vergeet je ID-bewijs dus niet! (paspoort/ID-kaart/rijbewijs)

 

Heeft u interesse om deel te nemen? Geef u dan op via secretariaat@akkermansgilde.com. Vermeldt in uw mail de naam van uw Vereniging, familie of vriendengroep.

 

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 3 en zondag 4 juni! Het feestweekend vindt plaats op ons schietterrein gelegen aan de Louisenburgweg op de Groote Heide in Venlo.