GEZELLIG 3E BONDSFEEST BIJ SCHUTTERIJ SINT HUBERTUS BERINGE 

Zaterdag 19 augustus 2017 was er een zestallenschietwedstrijd voor vrienden, families, verenigingen, sponsoren en bedrijven. Maar liefst 23 zestallen waren aanwezig om eens te ervaren hoe het is om in een zestal te schieten. Veel deelnemers gaven een positieven reactie over de opzet van dit schieten. Eerst 2 rondes op grote bölkes, daarna 1 ronde op kleine bölkes en toen was de tijd helaas om. Men had nog graag een ronde op de kleine bölkes willen schieten maar dit was niet haalbaar qua planning. Iedere deelnemer mocht maar op een kaart deelnemen. De sfeer onder de deelnemende de zestallen was gezellig en ontspannen, maar men deed niet graag voor elkaar onder. Uiteindelijk hadden de vrienden van de voorzitter de meeste bölkes afgeschoten en wonnen de HU-BEARKE trofee. Het weer was goed, op een korte hevige regenbui na, en er werd genoten van een lekker hapje en drankje. Na de schietwedstrijd was er nog een tombola met veel leuke gesponsorde prijzen door een aantal ondernemers uit Peel en Maas. Als afsluiting van de dag volgde er nog een spetterend optreden van de Kroegadours uit Neer en de Aod Prinsen uit Beringe. Ook dit werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd. De muzikale omlijsting werd verder door een voor ons zeer bekende D-Jee verzorgd.

 

Zondag 20 augustus 2017, was alweer het laatste bondsfeest van 2017. Onze schuttersvrienden van schutterij Sint Hubertus te Beringe waren vandaag de gastheren en –dames van de dag. Vol trots werden de genodigden ontvangen in gemeenschapshuis de Wieksjlaag te Beringe. Zowel bij de ontvangst als later ook op het opstel terrein werd nog kort terug gekomen op de geweldige resultaten die door de leden van onze bond gehaald zijn tijdens het OLS.

 

Na een korte zegen vanuit de hemel, trok de optocht in een (gelukkig) redelijk zonnig Beringe. De rest van de dag bleef zonnig en droog, maar helaas wel af en toe flink winderig.

 

Naast de bekende terreinwedstrijden en het schieten, was het tijdens dit bondsfeest ook weer aan de jeugdschutters om te schieten voor de bondskoningen. Het bleek ook dit jaar weer een spannende wedstrijd te worden. Doordat er geen enkele aanmelding was voor de jeugd van 6-8 jaar, werd er alleen geschoten om de jeugdkoning van 9 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jaar. Na zenuwslopende wedstrijden werd uiteindelijk bekend dat Marco Maessen van St. Leonardus Panningen-Eghel en Giel Smeets van St. Urbanus Belfeld de nieuwe jeugdkoningen geworden zijn in de respectievelijke klassen 9 t/m 11 en 12 t/m 14 jarigen.

 

Bij de volwassen schutters was bij de prijsuitreiking om 19.00 uur zowel de dagprijswinnaar als de ereprijswinnaar al bekend. De voorzitter van de Bussen Schutten mocht dan ook de ereprijs van de wethouder in ontvangst nemen. En Huub Stevens van ’t Zandakker Gilde St. Jan uit Venray mocht naar voren komen om de dagprijs in ontvangst te nemen.

 

’s Avonds werd het nog beregezellig in de tent met onder andere La Bamba en de DJ die er de stemming bij de aanwezige schuttersvrienden samen goed in kregen. Het bondsbestuur kijkt dan ook dik tevreden terug op 3 ouderwets gezellige bondsfeesten.

 

Wij wensen alle winnaars van harte proficiat met hun prijs en zien iedereen graag terug op het bondskampioenschieten bij schutterij op zondag 3 juli 2017!

 

Voor het downloaden van de overzichten klik op onderstaande linken;

Dag, reprijs en Groepspunten (klik Hier)

Juryrapporten (klik Hier)

Schietkaarten (klik Hier)

Zestallen & Resultaten schietwedstrijden (klik Hier)

Sjöttenieuws (klik Hier)

 

Foto's Bondsschuttersfeest te Beringe zijn gemaakt door;

Frits Kessels & Joy Kluytmans