Pierre Hebben koning St. Hubertus 2018 

Zaterdag 21 april vond het jaarlijks Koningsschieten van Hubertus Kessel plaats onder schitterende weersomstandigheden. Er was een flauw windje en de hele middag scheen de zon volop. Er was dan ook een redelijke belangstelling vanuit de gemeenschap. Er werd vol enthousiasme mee geschoten om een van de drie koningschappen te bemachtigen. Bij de schutters werd door 7 personen om de eer gestreden. Bij het 90ste schot gaf de vogel zich gewonnen. Pierre Hebben ging, net als in 2001 en 2009, met de eer strijken en mag zich in 2018 wederom tooien met het koningszilver van St. Hubertus.

Bij het korps werd door 15 personen deelgenomen. Na 103 schoten viel de eer te beurt aan Jeroen Houtappels. Dit jaar al voor de 2e keer. In 2008 wist hij het korpskoningschap ook al te bemachtigen.

Bij de burgers werd door 11 deelnemers gestreden om de titel. Het was een lange strijd voordat de vogel naar beneden tuimelde. Bij het 113de schot ging de vogel door de “knieën”, maar bleef nog hangen. Vervolgens wist Margriet Scheenen, een van de trouwste bezoeksters van ons clubhome en tevens bijna altijd van de partij bij de meeste overige activiteiten, met een welgemikt 114de schot alle overigen naar de kroon te steken. Zij ging met de eer strijken van het burgerkoningschap. En dit niet voor de eerste keer: als een rasschutter behaalde zij in 2001 en 2004 ook al de titel van burgerkoning. Des te meer, deze prestatie wordt tevens bekroond met een jaar gratis lidmaatschap van Hubertus.

Alle drie de koningen van harte proficiat gewenst namens St. Hubertus.