Jo Peeters nieuwe Koning 

 

Op zondag 7 mei is weer het traditionele Vogelschieten van de Belfeldse Broederschap. Tijdens deze schietwedstrijd, die altijd op de eerste zondag van mei wordt gehouden, wordt bepaald wie de nieuwe koning van 2017 wordt. Rond de klok van 13.30 uur vertrekt de stoet vanaf hotel-café Juliana naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Voor de muzikale omlijsting zorgen blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid.

 

Bij aankomst op het schietterrein werd de huidige koning ontdaan van het koningszilver waarna de wedstrijd kan starten om de nieuwe koningseer. Maar voordat de strijd los kon barsten werd eerst Hay Smeets vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap onderscheiden met de OLS medaille.

 

30 Schutters en 174 schoten levert als resultaat 1 nieuwe koning. Zondag 7 mei jl. is tijdens het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus Belfeld Jo Peeters de nieuwe koning geworden. Jo, die ook in 2009 al een keer koning werd was de winnaar van een spannende strijd die langer dan voorgaande jaren duurde. Na de huldiging werd Jo in een korte optocht voorgesteld aan Belfeld. Aansluitend was er in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.

 

Jo zal tijdens de optochten vergezeld worden door zijn vrouw Lientje en door de koningsknechten Jac Simons en Ad van Sambeek.