Kent u de nieuwe uniformen van de schutterij? 

In 1993 werd de schutterij ‘t |Zandakker Gilde Sint Jan Venray in het nieuw gestoken. Hoewel er gekozen werd om de bestaande uniformering te vernieuwen, bleek dat de buitenwereld het verschil niet echt zag. Nu, na 25 jaar bleken de uniformen dusdanig versleten te zijn dat ze echt aan vernieuwing toe waren.

 

Uniformencommissie

Een nieuw schuttersuniform is niet zonder meer een sinecure, want er gaat toch een behoorlijke investering in zitten, een ‘normale’ uitmonstering koste al snel € 1.000,00 per persoon. Er werd een uniformencommissie samengesteld, de wensen van de leden en met name de jeugdleden werden verzameld en uiteindelijk kwam er een nieuwe outfit tevoorschijn. De wens is om echt over te gaan tot een nieuw uniform, waarbij bijvoorbeeld de witte rokken worden vervangen door pantalons. Een andere commissie ging zich actief inzetten met de vergaring van de financiën en werden de leveranciers benaderd en werd het offertetraject opgestart.

Leverancier

Om te komen tot een kwalitatief, goed en betaalbare leverancier werden diverse ondernemingen bezocht. Uiteindelijk nam de schutterij de beslissing om in zee te gaan met George Pisa & Zn. Tailleurs BV. Deze leverancier behaalde op basis van de gestelde criteria deze opdracht binnen. Deze onderneming is geen onbekende, o.a. leverancier voor het Koninklijk Huis en Defensie. De onderlinge samenwerking en contacten hebben geleidt tot een groot vertrouwen in deze leverancier. De schoenen en lederwaren komen vanaf de firma Van Beers uit Kaatsheuvel.

 

Presentatie

Het nieuwe schuttersuniform verdient natuurlijk om gepresenteerd te worden aan de gemeenschap. Wat is er dan ook mooier? Zondag 30 juni 2019 wordt het nieuwe uniform om 17.45 uur gepresenteerd. Op het Schouwburgplein, waar het festivalterrein ligt voor de Taptoe, zal de gehele schutterij met nieuwe schutterselementen in haar midden opmarcheren en zult u versteld staan van de nieuwe uniformering. Natuurlijk zijn vertegenwoordigers van fondsen, de overheid en de leveranciers aanwezig.

 

Tribunekaarten

Natuurlijk kunt u de uniformpresentatie ook bijwonen. U kunt er ook voor kiezen om te genieten van de uniformpresentatie en de Taptoe vanaf de zittribune. Kaarten kosten slechts € 5,00 en zijn nu te reserveren via het mailadres : Info@zandakker.nl