1ste Bondsschuttersfeest bij schutterij St.Urbanus  
te Belfeld 

Op zondag 26 mei 2019 mochten we genieten van een zonnige start van ons schuttersseizoen 2019. Voor het eerste bondsfeest van 2019 waren de schutters van Broederschap Sint Urbanus in Belfeld onze gastheren. Het zonnetje verwelkomde de genodigden bij de ontvangst in de Hamar. Burgemeester Antoin Scholten en voorzitter Jan Ummenthum heetten hier samen met Bondsvoorzitter Ger Heldens alle genodigden, juryleden en schuttersvrienden van harte welkom.

 

Na de ontvangst trok de optocht van het schuttersterrein van Broederschap Sint Urbanus Belfeld door de straten van Belfeld. Na een mooie zonnige en vooral warme optocht kon op het feestterrein schieten om de titel van Bondskoning beginnen. De vogel kwam rond het 80e schot naar onder bij de koning van de Bussen Schutten van Neer, dhr. Wessel Landzaat. Wij wensen Wessel van harte proficiat met zijn titel van Bondskoning 2019!

 

Toen de bondskoning eenmaal bekend was, werd er verder gegaan met het (in)schieten en alle jury-onderdelen. Ook was er dit bondsfeest voor de jeugd het schieten om de titel van bondskoning. De belangstelling was groot: 6 schutters in de leeftijdsklasse tot en met 8 jaar, 16 schutters in de leeftijdsklasse van 9 tot en met 12 en ten slotte 17 schutters in de klasse van 13 tot en met 15 jaar!

 

Rond 19 uur was als vanouds de prijsuitreiking, waarna snel verder gegaan werd met het kavelen om de schietprijzen. Toen om 20.30 uur iedereen klaar was met schieten werden de schietprijzen bekend gemaakt en werd er vervolgens nog gezellig samen genoten van de gezellige muziek en een drankje.

 

Wij wensen alle winnaars van harte proficiat met hun prijs!

 

Klik Hier voor het volledige downloaden van de nieuwsbrief