2de Bondsschuttersfeest bij schutterij St.Urbanus 
te Grashoek 

Ons tweede Bondsfeest was op 23 juni 2019 in het warme en zonnige Grashoek bij onze schuttersvrienden van Sint Urbanus. De ontvangst werd gehouden in het gemeenschapshuis De Ankerplaats. Hier werden alle koningsparen, keizersparen, juryleden, bestuursleden en andere genodigden van de schutterij en de bond ontvangen door voorzitter, Erik Mestrom, wethouder Paul Sanders en bondsvoorzitter Ger Heldens.

 

Tijdens deze ontvangst werden 2 personen in het zonnetje gezet. Mevrouw Truus Heeskens en de heer Frank van Loon ontvingen beiden de erekruis in zilver van schuttersbond Juliana. Een derde bondsridderorde zou uitgereikt worden aan de heer Ton Roelofs. Deze is echter langdurig ziek en daarom zal juryvoorzitter Rinus Janssen deze persoonlijk aan hem overhandigen.

 

Na de ontvangst trok de optocht van het schuttersterrein van Sint Urbanus door de straten van een warm en zonnig Grashoek. Vervolgens werd er begonnen met de schiet- en bijwedstrijden. Tijdens een van die bijwedstrijden vond de officiële overdracht van tambour-maître plaats bij ’t Zandakkergilde St. Jan Venray. Hierbij droeg Huub Stevens letterlijk het stokje over aan zijn opvolgster, Mandy van Rhee.

 

Rond 19 uur was als vanouds de prijsuitreiking, waarna snel verder gegaan werd met het kavelen om de schietprijzen. Toen om 20.30 uur iedereen klaar was met schieten werden de schietprijzen bekend gemaakt en werd er vervolgens nog gezellig samen genoten van de muziek en een drankje.

 

Wij wensen alle decorandi en winnaars van harte proficiat met hun onderscheiding cq. prijs!

 

Klik hieronder voor het downloaden van de;

nieuwsbrief

Dag-Erepijs & tussenstand Schieten