3de Bondsfeest bij Schutterij St.Lucia Horst 

Ons laatste bondsschuttersfeest werd vandaag, zondag 2 september 2018, georganiseerd door schutterij Sint Lucia te Horst. Het beloofde al direct een zonnige dag te worden. Het zonnetje scheen enthousiast bij de ontvangst op het gemeentehuis van gemeente Horst aan de Maas. En het bleef de rest van de dag mooi, zonnig en aangenaam warm weer.

 

Onze 19 schutterijen trokken dan ook, na de inspectie, door de zonnige en goed bevolkte straten van Horst. Iedereen wilde ten slotte d’n Um bewonderen, die met gepaste trots door schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum aan iedereen getoond werd tijdens de optocht.

 

Na de optocht begon een druk gepland bondsfeest. Er werd direct begonnen met de schoonheidswedstrijden en het uitvoeren van de controles van de schotsnelheid. Nadat alle schietkaarten ingeleverd waren en bekend was welke kinderen meededen aan het bondskampioenschieten voor de jeugd, kon de jeugd ook beginnen met de schietwedstrijden. Niet lang daarna konden ook de schutters met de grote buks beginnen met schieten.

 

Toen de bondskampioenen in de klassen 6-8 jaar, 9-11 en 12-14 jaar bekend waren en alle jurybeoordelingen verwerkt waren, werden de prijzen uitgereikt. Een trotse burgemeester mocht het ereschild niet aan 1 maar aan 2 schutterijen uitreiken. Zowel schutterij Sint Hubertus Beringe als de Bussen Schutten Neer hadden dusdanig veel punten in de wacht weten te slepen dat ze de Ereprijs mochten ontvangen. Burgemeester Leppink-Schuitema verzekerde iedereen dat er een 2e ereschild bijbesteld zou worden, zodat beide schutterijen kregen waar ze recht op hebben.

 

Na de prijsuitreiking ging het kavelen weer verder en rond 21.00 uur waren ook de schietprijzen bekend.

Al met al kunnen we tevreden terug kijken op 3 mooie, zonnige bondsfeesten en een bijzonder en warm OLS. Verschillende schuttersvrienden uit onze bond hebben daarnaast ook nog deelgenomen aan een mooi en zeer goed bezocht Europees Schutters Treffen. We hopen dat we nog veel van jullie mogen verwelkomen op het bondskampioenschieten op 9 september 2018.

 

Ten slotte wensen we prijswinnaars van harte proficiat met hun prijs!

 

Nieuwsbrief downloaden (klik hier)