Nieuwsbrief 3de Bondsschuttersfeest  
St.Martinus Maasbree 

Op zondag 18 augustus 2019 was het derde en laatste bondsfeest van het seizoen 2019. Dit bondsfeest werd georganiseerd door onze schuttersvrienden van Schutterij St. Martinus Maasbree. Helaas begon de dag enigszins triest met regen. Gelukkig hield het op met regenen toen de ontvangst in gemeenschapshuis Hoës van Bree was afgelopen. Het derde Bondsfeest bleek een verrassend feest te worden, want tijdens de ontvangst in zijn eigen Maasbree ontving onze Bondsvoorzitter uit handen van burgemeester Wilma Delissen, tot zijn grote verbazing, een Bondsridderorde in goud.

 

Na de ontvangst bleek een groot deel van de verenigingen al aanwezig te zijn op het plein voor het Hoës van Bree, het opstelterrein van waar de optocht zou gaan trekken. Deze optocht was een hele korte optocht, van net geen kilometer lang. Na wat strubbelingen, onze vrienden uit Venlo bleken namelijk per ongeluk in eerste instantie hun vaandel thuis te hebben gelaten, kon de optocht dan toch van start gaan.

 

Nadat iedereen vervolgens op het schuttersterrein was, alle schietkaarten ingeleverd waren en bekend was welke kinderen meededen aan het bondskampioenschieten voor de jeugd, kon de jeugd ook beginnen met de schietwedstrijden. Niet lang daarna konden ook de schutters met de grote buks beginnen met schieten.

 

Toen de bondskampioenen in de klassen 6-8 jaar, 9-11 en 12-14 jaar bekend waren en alle jurybeoordelingen verwerkt waren, werden de prijzen uitgereikt. Hierbij mocht een trotse wethouder mocht het ereschild niet aan 1 maar aan 2 schutterijen uitreiken. Zowel schutterij St. Hubertus Beringe als de Bussen Schutten Neer hadden dusdanig veel punten in de wacht weten te slepen dat ze de Ereprijs mochten ontvangen. Natuurlijk wordt er een 2e ereschild bijbesteld, zodat beide schutterijen kregen waar ze recht op hebben.

 

Na de prijsuitreiking ging het kavelen weer verder en rond 20.00 uur waren ook de schietprijzen bekend.

 

Al met al kunnen we tevreden terug kijken op 3 mooie bondsfeesten en een bijzonder mooi en warm OLS binnen onze eigen Bond.

 

Ten slotte wensen we prijswinnaars van harte proficiat met hun prijs!

 

Doormiddel van het aanklikken kunt U de volgende lijsten downloaden;

Nieuwsbrief 3de Bondsschuttersfeest

Ereprijs en Overzicht Seizoen 2019

Uitslagen & overicht schieten Seizoen 2019