Rudy Tegels nieuwe beschermheer Noord & Midden Limburgse Schuttersbond Juliana. 

 

Zaterdag 19 oktober is dhr. Rudy Tegels voorafgaand aan de film première van ‘De Zes van Zearum’ door onze voorzitter Dhr. Ger Heldens geïnstalleerd als onze beschermheer.

 

Onder de naam ‘De Zes van Zaerum’ ging de OLS-documentaire van filmmaker Ruud Lenssen en cameraman Ruud Geuijen zaterdag 19 oktober om 20:00 uur in een overvolle Sevenumse kerk in première. Tien maanden lang werden er opnames gemaakt van de zes leden van schutterij St. Sebastianus Sevenum. Deze documentaire brengt in beeld wat het winnen van een OLS doet met de winnaars, vereniging en de Sevenumse gemeenschap. Vanaf 7 juli 2018 hebben de zes schutters een jaar beleeft dat voor altijd in hun geheugen gegrift staat. Persoonlijke verhalen afgewisseld met de voorbereidingen voor het OLS in Sevenum zijn op film vastgelegd. Tren van Enckevort zorgde voor ondersteunende muziek.

Maar dat zelfde jaar werd er ook door diverse personen hard gewerkt op de achtergrond, eentje ervan was Rudy Tegels. Rudy was voorzitter stichting OLS 2019 en was dus zeer nauw betrokken bij alles wat er bij kwam kijken om zo’n groot OLS feest neer te zetten en raakte hierdoor al snel besmet met het schuttersbloed zoals hij dat al zelf mededeelde voorafgaand aan de documentaire van de Zes. Tijdens de installatie door onze voorzitter Ger Heldens ontving Rudy ook het jubileumboek 100 jaar Schuttersbond Juliana waar alle schutterijen van onze Bond in vermeld staan over hun ontstaan, geschiedenis en het heden. Wij als Schuttersbond Juliana zijn zeer verheugd met onze nieuwe Beschermheer en zijn er ook trots op dat Rudy het zelf ook een grote eer vind.