Seizoenafsluiting met Venrayse successen 

Het schuttersseizoen 2019 heeft voor de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray nog de nodige successen opgeleverd. In het jaar, waarin de tweede plaats werd behaald op het Oud Limburgs Schuttersfeest, waren er in het najaar de persoonlijke successen voor de Venrayse schutters.

 

Schutterscombinatie Noord-Limburg

Tijdens de finale-schietwedstrijd werd de Venrayse schutterij getroffen door materiaalpech en moest een grote voorsprong in de C-Klasse worden prijs gegeven. Ook in de A- en de B-Klasse werd geen hoge eindklassering behaald. In de jeugdklasse was er wel een persoonlijk succes. Lisa van Lierop (10 jaar) schoot zich tot kampioen van de jeugd in deze competitie.

 

Ontvangst op het gemeentehuis

Nadat de schutterij de tweede plaats had behaald op het Oud Limburgs Schuttersfeest, beloofde het college van burgemeester en Wethouders der gemeente Venray om een speciale ontvangst te plannen in het gemeentehuis. De complete schutterij trok op zaterdag 14 september 2019 naar het gemeentehuis om daar nogmaals in het zonnetje gezet te worden. Na toespraken van de burgemeester Hans Gilissen, wethouder Anne Thielen en verenigingsvoorzitter Bernie van Lierop, werd het glas geheven op dit schitterende seizoen 2019.

 

Persoonlijk kampioenschap

Zondag 15 september 2019 werd het schuttersseizoen afgesloten met de strijd om het persoonlijk kampioenschap. In een ongedwongen en gemoedelijke sfeer werd deze strijd onder ideale weersomstandigheden aangegaan.

 

Het werd ook een verrassende strijd, doordat diverse schutters boven zich uitstaken en een ware wedstrijd ontwikkelden. Jeugddebutant Hugo Hezen deed voor het eerst mee en schoot ongedwongen lange tijd mee. In de absolute finale kwam het tot een driestrijd tussen Alex Lamers, Bas Bom en Marco van de Valk. Marco van de Valk miste als eerste en werd daardoor keurig derde. Nadat Bas Bom en Alex Lamers ieder op één wedstrijdbuks de beslissing gingen verzorgen, was het Bas Bom, die miste, maar zeer verdienstelijk tweede werd en Alex Lamers dus voor het eerst kampioen werd van de schutterij.

 

De top tien van het kampioenschap

 

1 Alex Lamers

2 Bas Bom

3 Marco van de Valk

4 Ron Linders

5 Geert Hendriks

6 Ciska Bom

7 Giel Krijnen

8 Bas Andriessen

9 Henk de Klein

10 Pascal de Klein

-- Peter Henssen

 

In de strijd om het jeugdkampioenschap ontwikkelde zich een mooie strijd tussen met name Silke Krijnen en Lisa van Lierop. Silke Krijnen werd uiteindelijk de nieuwe jeugdkampioen. Derde werd Cas Jacobs en vierde Gwen Jacobs.

 

Piet Lenssen Memorialbeker

De Piet Lenssen Memorialbeker is in het leven geroepen na het overlijden van de erevoorzitter Piet Lenssen en is sinds die tijd de strijd om de beste jaarschutter van de Venrayse schutterij. Tijdens een aantal geselecteerde wedstrijden worden de schietprestaties meegenomen en dit jaar werd deze beker gewonnen door Giel Krijnen. Jo Lenssen mocht deze namens de familie uitreiken.

 

 

De top 10 van de Piet Lenssen Memorialbeker

 

1. Giel Krijnen 96 punten

2. Henk de Klein 95 punten

3. Ron Linders 94 punten

4. Alex Lamers 91 punten

5. Peter Henssen 91 punten

6. Hans van Rhee 91 punten

7. Mirthe Krijnen 91 punten

8. Ria de Klein-Peters 91 punten

9. Bas Andriessen 89 punten

10. Woutera Lamers-Flinsenberg 87 punten