St.Sebastianus Sevenum wint het OLS 2018 

Zaterdag 7 juli zaten er nog 26 deelnemende schutterijen in de race voor de Um. Al gelijk in de eerste ronde sneuvelde 14 schutterijen, hier had de stand van de zon een grote invloed op. Nog voor de pauze in de tweede kavel ronde werd het deelnemersveld terug gebracht naar 10 schutterijen. Na de pauze werd er op kleine blokjes geschoten en dit zorgde voor de volgende reeks van uitvallers en hier was het al zeker dat de Um teruggaat naar Nederlands-Limburg. Toen de schutterijen van St.Lucia Horst en St.Jan Grubbenvorst gemist hadden, gingen ze als één man achter het zestal van Sevenum staan.

 

De volgende ronde werd pas echt een drama, van de zeven overgebleven schutterijen bleven er nog maar twee over, St.Petrus & Paulus uit susteren en geweldig voor ons St.Sebastianus uit Sevenum.

Van kavelronde negen tot en met twaalf gaven beide schutterijen niks aan elkaar toe. Daarna was er een korte pauze. Om 16.25 uur werd er verder gegaan met kavelronde dertien. In die ronde ging het vrij snel mis. Nicole Schmeitz miste namens Susteren waardoor St.Sebastianus Sevenum het OLS in 2019 mag gaan organiseren.

 

Het zestal van Sint Sebastianus bestond uit Henk van Rengs, Monique Janssen, Justin Hermkens, Tom Joppen, Hay Huijs en Erik Sturme.