Uitslagen OLS 2016 Maasmechelen 

Het Oud Limburgs Schuttersfeest 2016 bij de schutterij Sint Monulphus en Gondulphus uit Maasmechelen op zondag 03 juli 2016, werd weer een bijzonder Oud Limburgs Schuttersfeest. Er werd volop geschoten en door de weersomstandigheden (Wind en de zon) werd er gezorgd voor een groot aantal uitvallers tijdens de eerste twee inschietronden. De nummer 3 en 4 van het vorig jaar, de Schutterij Sint Dionysius Opoeteren en Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo moesten al in de eerste ronde de strijd om de eindzege opgeven. Ook de nummer 2 van het vorig jaar, Sint Sebastiaan Sint Huibrechtslille moest de strijd op de eerste schietdag al opgeven en zullen wij volgende week zaterdag, tijdens de kavelwedstrijden een compleet nieuw podium krijgen van de top drie van het Oud Limburgs Schuttersfeest.

 

Dertig schutterijen zullen komende zaterdag vanaf 11.00 uur gaan strijden om de eindzege. Opvallend is het groot aantal Midden-Limburgse schutterijen (18), terwijl Noord- en Zuid-Limburg ieder 5 schutterijen en de Belgische schuttersvrienden drie schutterijen in deze kaveling actief hebben

Hierbij de algemene informatie over de kaveling.

 

Het inschieten van de buksen start zaterdag 9 juli 2016 om 10:50 uur. Om 11:05 uur start de kaveling, op blokjes van 1,5x1,5x1,5 cm.

Vanaf 10:00 uur dienen de buksen ter beschikking te zijn voor de mondingssnelheidsmeting. Deze meting is steekproefsgewijs.

 

De winnaar is verplicht het volgende Oud Limburgs Schuttersfeest met inbegrip van het Kinjer-OLS te organiseren met in achtneming van alle geldende voorschriften. Is bij een vereniging van tevoren bekend dat zij dit niet wensen of kunnen organiseren, mogen zij uit fair-play ten overstaan van de andere deelnemende verenigingen niet meedoen aan de kaveling.

 

De eerste tien schutterijen zullen gehuldigd worden op het podium in de feesttent. Om de huldiging mooi en compleet te maken verwachten wij dat alle leden van deze schutterij tijdens de huldiging hun uniform dragen.

De 5 overgebleven schutterijen van de Bond Juliana zijn en schieten aankomende zaterdag op de volgende schietboom:

 

’t Zandakker Gilde St. Jan Venray Boom 13 links

St. Lambertus Helden Boom 19 rechts

Bussen Schutten Neer Boom 20 links

St. Hubertus Beringe Boom 20 rechts

St. Barbara Reuver Boom 24 links

 

Wij wensen uiteraard onze 5 schutterijen veel succes en dat de Um maar naar deze kant komt.

Ook in de optocht zijn er diverse prijzen behaald door onze verenigingen , (klik Hier) voor de uitslagenlijst

 

De foto’s zijn beschikbaar gesteld door Lieske Leunissen