Bob Ruhl over zijn schuttersleven

 

In het nieuwe programma 'Sjutterslaeve' neemt Omroep P&M elke aflevering een kijkje bij een schutter uit de regio. In de eerste aflevering reizen we af naar Siebengewald.

Bij Schutterij Ons Genoegen is Bob Ruhl commandant. Dat doet hij al meer dan vijftien jaar. "Ik ben werkzaam als militair. Door de voorzitter werd ik gevraagd om bij de schutterij te komen. Ik ben een keer gaan schieten en daarna erin gerold."

Snapte er weinig van
Bij zijn start als commandant, vijftien jaar geleden, wist Ruhl nauwelijks iets van de schutterswereld. "Ik snapte er weinig van, maar zo is het wel gebeurd. Door af te kijken ben ik er in gegroeid." Onlangs haalde hij zijn diploma bij de schuttersfederatie als commandant op de weg.

Samen te zijn
Voor Bob is het belangrijk om samen te zijn. "Samen, één doel. Dat is het schieten. Ook de competitie vind ik leuk. Mijn broertje is een paar jaar geleden bij de schutterij gekomen. Dat is helemaal leuk. Ook een aantal vrienden van mij zitten bij de vereniging."

Zondag
Dit weekend, op 12 mei, organiseert de schutterij uit Siebengewald een bondsfeest. Dan gaan alle schutterijen uit de bond naar Noord-Limburg.

 

https://omroephorstaandemaas.nl/nieuws/artikel/terugkijken-bob-ruhl-over-zijn-schuttersleven?fbclid