Geslaagd feestweekend 2023

Schutterij St. Jan uit Grubbenvorst kan terugkijken op een geslaagd feestweekend 2023
Op zaterdag 26 augustus was er het dorps- en verenigingsschieten en voor de jeugd t/m 14 jaar werd de “familie battle” georganiseerd.
Kinderen konden zich inschrijven samen met een ouder familielid. Samen schoten ze op diverse schietvormen voor de meeste punten.
Het was een goed bezochte en gezellige editie, met fanatieke families.
De 1e plaats was, net als vorig jaar, voor Juul en Marco Zinken. De 2e plaats ging naar Lynn en Rian Nooijen.
Ook was er op zaterdag een drietalschietwedstrijd voor iedereen die met de zware buks wilde schieten vanaf 15 jaar. Na een spannende kaveling ging de 1e prijs naar team “Rievers”, met de schutters Mike, Eef en Cynthia.
De 2e en 3e plaats was voor het team “Teng” en de 4ee plaats was voor het team “De Achterbuurt”. Alle deelnemers bedankt voor de gezellige schietmiddag.

IMG_9675A
IMG_0128
IMG_9717A

Op zondag 27 augustus was dan de grote dag voor de schutterij. Het koningsvogelschieten. In optocht trok de schutterij erop uit, samen met de genodigden. Onder de muzikale klanken van Harmonie St Joseph, werd het koningspaar Mat en Shirley Thuijls thuis afgehaald en werd er door het koningspaar een drankje aangeboden om te proosten op hun afgelopen koningsjaar. Aansluitend was de officiële opening op de Schutterwei. Na een welkomstwoord namens de gemeente Horst aan de Maas door wethouders Elbert Joosten, gevolgd door een mooi openingsgebed van onze beschermheer Pastoor Verheggen en het officiële gedeelte werden de openingsschoten gelost door de genodigden en kon begonnen worden met het schieten op de koningsvogel. Op de erelidsvogel kon geschoten worden door niet-leden van schutterij st. Jan.

IMG_0372a
IMG_0405

 

 

Ook werd er dit jaar weer geschoten voor de titel Jeugdkoning van schutterij St. Jan. Na een spannende strijd op de jeugdvogel werd Siem Huijs jeugdkoning 2023 van Schutterij St. Jan.
De strijd op de erelidsvogel was erg spannend. Uiteindelijk wist Bart Rievers de laatste resten van de erelidsvogel naar beneden te schieten en mag hij zich een jaar erelidskoning noemen van Schutterij St. Jan.
De strijd op de koningsvogel, voor de leden van de schutterij, ging toen door. Nadat ook bij deze vogel de verschillende onderdelen zoals de kop, de poten en de vleugels er vanaf geschoten waren, kon ook daar geschoten worden op de laatste resten van de romp. Na vele spannende rondes was het Davy van Geffen die het juiste plekje wist te raken waardoor de vogel naar beneden kwam.

Hij zal het komend jaar dus samen met zijn vriendin Femke Donders het koningspaar vormen bij onze schutterij en zij zullen waarschijnlijk ook nog als koningspaar in het huwelijksbootje stappen het komend jaar.
Een hele speciale gelegenheid waar de schutters van St. Jan dan ook al met veel enthousiasme naar uit zullen kijken. Wij wensen hun dan ook een geweldig koningsjaar toe.
Na de officiële installatie van de jeugdkoning, de erelidskoning en het nieuwe koningspaar, werd er door de leden van de schutterij een erehaag gevormd, waarna nog een gezellig samenzijn volgde.
Op zaterdag 9 september zal de receptie van alle koningen zijn, in het schutterslokaal aan de Kromboschweg.
Schutterij St. Jan uit Grubbenvorst kan terugkijken op een zeer geslaagde editie van hun feestweekend in 2023.

IMG_0407a
Receptie