De zondag van het eeuwfeest
De zondag stond volledig in het teken van de verbroedering tussen de diverse deelnemende verenigingen. Het was een schitterend gezicht om de schutterijen / broederschappen en gilden Neer te zien binnentrekken en op die manier zie je ook de diversiteit binnen de verenigingen. Na de optocht begonnen de wedstrijden in het kader van het schutters- en gildenwezen, zoals de beoordelingswedstrijden, marswedstrijden, vendelwedstrijden, standaardrijden en natuurlijk de schietwedstrijden. Mede omdat er op de Limburgse, de Brabantse schietwijze (flobbert) en de kruisboog werd geschoten, kon het publiek genieten van een willekeur aan wedstrijddisciplines en keek meningeen zich de ogen uit.
Tegen zeven uur was dan eindelijk het moment aangekomen dat het eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd werd aan Herman Vrehen, Gedeputeerde van de provincie Limburg. Na een toespraak werd het eerste exemplaar van het jubileumboek , welke was samengfesteld door Bernie van Lierop ('t Zandakker Gilde Sint Jan Venray) en Gé Arts (Sint Martinus Tegelen) overhandigd door jeugdlid, Nina Litjens van Sint Martinus te Tegelen, aan Herman Vrehen, die daarna zijn complimenten uitsprak voor het schitterende jubileumboek.
De vlaggenparade was de eerste weergave van de diverse disciplines en in de optocht kwamen deze verschillende facetten weer aan het licht. Waarschijnlijk door de perfecte weersomstandigheden werd de optocht druk bezocht en dat typeert dat het schutters- en gildenwezen in Noord- en Middenlimburg nog immer springlevend en bloeiende is en dat was mede de achterliggende boodschap achter dit eeuwfeest. Beperk je niet tot je eigen vereniging of schuttersbond, maak zie de mogelijkheden die er ook zijn buiten deze bondsgrenzen.