Esmee Wallwitz en Jan Steijvers koning

Het koningschieten begon traditiegetrouw met het afhalen van het aftredend koningspaar Jack en Nellie Emonts. Bij hun moeder en oma Leen thuis brachten wij een serenade en een vendelgroet. De voorzitter bedankte hun voor hun inzet het afgelopen jaar, die ook leidde tot diverse prijzen op de schuttersfeesten. Onder het genot van een natje en een droogje werd er geloot voor de volgorde van het koningschieten en daarna afgemarcheerd naar de Gaffel.

Na de diverse huldigingen, zegeningen en installatie van de beschermheer, openden de genodigden het vogelschieten middels het lossen van de openingsschoten, waarna het koningschieten echt kon beginnen.

Bij de jeugd werd geschoten door Kyra Geerlings, Lynn Geerlings, Esmee Wallwitz, en aftredend jeugdkoning Tuur Croonenbroek. Esmee schoot het beste en is daarmee jeugdkoning 2024. Bij de huldiging ontving zij naast het bord voor aan huis, een medaille en een nieuw vervaardigd zilveren schild dat de jeugdkoning kan dragen bij schuttersfeesten en andere gelegenheden.

34 schutters begonnen aan het koningschieten. Er werd heel goed geschoten met de nieuwe "smart" lopen op de buksen. Na 29 schoten op de bölkes werd met een schot op de kaart beslist wie zich dit jaar koning mag noemen. Nikkie Staaks, Frans Geerlings, Maurice Warries, Gerry Scheres, Jan Steijvers, Lei Pouls, Ton Timmermans en Dré Vossen vochten tot het laatst om de eer.

Jan Steijvers schoot het zuiverste en mag zich daarmee koning noemen. Hij zal bijgestaan worden door zijn kleindochter Paula Geraets als koningin.

foto_20424