Geslaagd koningschieten St. Hubertus Kessel 2023

De 3 koningen van 2023

Zaterdag 23 september met het Koningschieten waren de weersomstandigheden erg wisselvallig te noemen. Door de grote buienkans liet de belangstelling vanuit de gemeenschap toch enigszins te wensen over. Echter werd door diegenen die wel acte de présence gaven vol enthousiasme mee geschoten om een van de drie koningschappen te bemachtigen. Bij de schutters werd door 6 personen om de eer gestreden. Bij het 44ste schot gaf de vogel zich gewonnen. Albert van Emden ging met de eer strijken en mag zich in 2024 tooien met het koningszilver van St. Hubertus. Als buksmeester is het voor de 4de keer in zijn carrière bij Hubertus dat hij is zich koning mag noemen. Eerder was dat ook al het geval in 2011, 2016 en 2017. Extra franje aan dit koningschap: aan Albert z’n zijde prijkt als koningin niemand anders dan Dorien Zelen van het muziekkorps.

Bij het korps werd door 10 personen deelgenomen. Na 56 schoten viel de eer te beurt aan Meggy Ottenheijm, de dochter van onze kersverse koningin Dorien.

Bij de burgers werd door 11 deelnemers gestreden om de titel. Na een lange strijd tuimelde de vogel naar beneden. Een van de Tilburgse bezoekers aan het schietevenement wist met het 112de schot het burgerkoningschap te bemachtigen: Larissa Kuster gaat met de eer strijken. Daar bovenop wordt deze eer nog eens bekroond met een jaar gratis lidmaatschap van St. Hubertus.

Alle drie de koningen van harte proficiat gewenst namens St. Hubertus.