Heilige mis / jaarvergadering / teerdag

25 Maart 2023. Na het verzamelen Beeij Toën trokken we naar de Lottumseweg, daar werd onze Koning Mat Thuijls samen met zijn dochter Shirley Thuijls afgehaald als koningspaar van komend seizoen. Zij worden vergezeld door een klein prinsesje dat mee zal lopen. Dat is “Lyze” de dochter van Shirley. Daarna liep de stoet door naar Brasserie Lekker Gewoën. Daar werden alle schutters en huisgenoten voorzien van een uitgebreide en heerlijke brunch. Om 13.00u vond de heilige mis plaats in de Parochiekerk van Grubbenvorst. Hiervoor kwam onze beschermheer Pastoor R. Verheggen uit het Zuid-Limburgse, speciaal weer even terug naar Grubbenvorst om aan te sluiten bij de feestdag, maar vooral om de Heilige Mis voor te leiden. Deze stond in het thema “je loopt nooit alleen”.

Na de Heilige Mis werd een bezoek gebracht aan de begraafplaats waar alle overleden leden herdacht werden door het brengen van een traditionele Schuttersgroet.

Om 14.00u was het tijd voor de jaarvergadering. Hier werd o.a. stil gestaan bij een terugblik op 2022. Maar de vergadering had vooral een feestelijk tintje, we hadden 3 jubilarissen in ons midden.

Roel Wijnhoven 25 jaar lid

Roel Wijnhoven – 25 jaar lidmaatschap.

Al voor zijn 16e jaar was Roel lid van de tamboer bij de Schutterij, tegenwoordig is hij dat nog steeds.

Roel was Koning in 2006 en 2008. Hij liep samen met zijn zus, Moniek, als koningin.

Roel is Bestuurslid geweest van 2007 tot 2012. In 2009 werd het OLS gewonnen in Neer. Roel was toen de 2e schutter van het zestal.

Hij ontvangt de zilveren draagspeld van schutterij St Jan. En de eremedaille in het zilver van de OLS federatie.

Hay Wijnhoven – 50 jaar lidmaatschap.

In 1983 lukte het Hay om de laatste resten van de vogel naar beneden te schieten en het jaar erop samen met jouw vrouw Riny als koningspaar voorop te gaan bij onze schutterij. De eerste jaren van zijn lidmaatschap was Hay actief schutter en enkele jaren is hij buksmeester geweest. Nadat Hay miste tijdens het OLS schieten, zwoor hij nooit meer te schieten op het OLS en heeft hij de buks verruild voor de pen. Hay was vorig jaar voor het 40e jaar optekennaar op het OLS.

Hay, was van 1984 tot 1994 bestuurslid en werd daarna benoemd tot erelid van onze schutterij.

Tijdens ons eigen OLS jaar, werd Hay medebeheerder van het OLS hoés en mede door zijn fanatieke inzet werd er ook een prachtige OLS tentoonstelling ingericht in Grubbenvorst. Tijdens de voorbereidingen op het OLS terrein zelf was hij de grote man die alles in het “crisis-centrum” in goede banen leidde en zorgde dat alles geregeld werd.

Hay Wijnhoven 50 jaar lid (2)
Jan Maes 50 jaar lid (002)

Jan Maes – 50 jaar lidmaatschap.

In de 50 jaar lidmaatschap van Jan weten we dat hij weinig onder de schietbuks heeft gestaan.

Maar wel altijd van de partij is als er iets gedaan moet worden op de Schuttershof. Verder is Jan vanaf 1992 ook vele jaren voorop gegaan als sappeur tijdens de verschillende schuttersfeesten en heeft hij daarbij ook menige prijs binnengehaald. Ook bij de verschillende Bieleman- en Sappeurstreffens was Jan fanatiek deelnemer en een bekend gezicht, zowel als deelnemer als op organisatorisch vlak. Verder heeft Jan vele jaren met de schutters van “d’n Horsterwaeg” de materialenwagen gereden naar het OLS.  Ze zorgden onder leiding van Jan er toen altijd voor dat alles netjes klaar stond als de bus arriveerde op het OLS terrein en dat de schutters niet ver hoefden te lopen. Jan is een echte verenigingsman om op te bouwen.

 

Hay en Jan werden voorzien van een mooie foto presentatie van de afgelopen 50 jaar inzet binnen onze vereniging. Beiden heren ontvingen een gouden G met daarop een afbeelding van St. Jan en een persoonlijke tekst. Namens de OLS federatie ontvangen ze de eremedaille in goud met het gouden kroontje. Deze werden uitgereikt door bondsvoorzitter Ger Heldens.

Daarnaast nam John Alberts afscheid als bestuurslid, dit heeft hij sinds 2012 gedaan. Davy van Geffen is verkozen tot nieuw bestuurslid.

Peter Relouw (voorzitter) en Ge Versleyen zijn herkiesbaar. Beiden zijn met meerderheid van de stemmen herkozen en Peter Relouw zal zijn taak als voorzitter dankzij het vertrouwen van de leden kunnen blijven uitvoeren. Proficiat heren!

Aansluitend werd de dag voortgezet met een borrel, een hapje en drankje. Het was weer een zeer geslaagde dag.