Tegelse gezelligheid

Zaterdag 6 april was het feest bij schutterij Sint Antonius Tegelen. Het jaarlijkse koningschieten stond op het programma. Dat is niet zo maar een gebeurtenis, dit gebeurt al jaar en dag samen met de vrienden van Schutzenbruderschaft St. Sebastianus uit het Duitse Vorst.

Met de fiets, auto’s en twee volle bussen reden ze naar de Windhond in Tegelen. Het thuis van de twee schutterijen van Tegelen.

Ze werden hartelijk ontvangen en het feest begon direct. De gezelligheid en broederschap was duidelijk aanwezig en men het al meteen naar hun zin.

Maar ze kwamen voor het koningschieten. St Antonius en de Duitse gasten begonnen aan de strijd.

Opmerkelijk was toch wel de vele jeugdige leden van de Duitse schutterij. Zeker een vijftigtal jongens en meisjes die steeds onder luide aanmoedigingen naar de schietboom liepen voor het koningschieten.

Zeker deden zij niet onder voor de volwassenen en men kon zien dat iedereen met volle teugen genoot. Onder een enorm applaus viel uiteindelijk de vogel naar beneden.

Na een kleine rustpauze werden de drie koningen geëerd. De nieuwe koningin Mia Faassen van Sint Anthonius Tegelen en de “maatjeskoning Felix Hannen en maatjeskoningin Susanne Jerzy” van de Duitse gasten. Na de toespraak en het eten van een verse haring met uitjes werd het feest voortgezet tot in de late uurtjes.

Tot volgend jaar riepen de Duitse gasten ons toe.  Maar is dat zo?

De schutterij kent een dalend aantal leden en dat is jammer. De eigen Tegelse cultuur gaat zo verloren. Dat mogen we toch niet laten gebeuren.

Eigenlijk moet elke Tegelse toch eenmaal hebben geproefd van de gezelligheid, saamhorigheid en de broederschap van de schutterij.

Op koningsdag kan dat!  U bent allen uitgenodigd om op de koningsmarkt in Tegelen, om 12:00 uur te komen schieten op de vogel. Groot en klein is welkom en het is gratis.

En natuurlijk zal het gezellig zijn!

Laat de schutterij niet verloren gaan !!!

Anthonius 003
Anthonius 005
Anthonius 008
Anthonius 007
Anthonius 002
Anthonius 004