Internationaal Verbroederingstreffen in Venray

In 2018-2019 was de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray volop actief om in 2020 de viering van de 75-jaarse vrijheid in Limburg met een groot evenement vorm te geven door de organisatie van het Internationaal Verbroederingstreffen, waarbij een mix van verenigingen de vrijheid zouden vieren. Muziekverenigingen, schutterijen, zanggroepen, rolstoeldansers zouden allemaal samenkomen in Venray en als absoluut sluitstuk de uitvoering van de ‘Tour of Freedom’-in concert door de Bereden Wapens. Maar we weten het allemaal: Corona nam ons in de greep en nu lijkt het erop dat op zondag 24 april 2022 de seinen op groen staan en het Internationaal Verbroederingstreffen in een summiere vorm zal gaan plaatsvinden.

 

Coronapandemie

In de coronatijd werd tot drie keer toe geprobeerd dit evenement te organiseren, echter werd dit nooit mogelijk, doordat corona ons in de greep hield, maar ook de gevolgen voor de deelnemers waren er zeker: Veel muziekverenigingen, showkorpsen of zanggroepen konden niet repeteren en nieuwe shows konden niet worden ingestudeerd. Omdat de tour of Freedom ook in 2019 volop werd uitgevoerd in het kader van 75-jaar vrijheid, besloot defensie ook deze show stop te zetten en hebben al deze facetten geleidt tot de uitvoering van een beperkter programma op zondag 24 april 2022 in het centrum van Venray.

 

Het verbroederingstreffen

Zondag 24 april 2022 zullen circa 20 verenigingen, schuttersgilden en showkorpsen in Venray van 12.00 uur tot 19.00 uur in het centrum van Venray het verbroederingstreffen samen beleven, het festivalterrein is het Schouwburgplein. Vanaf 11.30 uur beginnen de muzikale klanken van o.a. Just-for-Fun, de alleskunner Luuk Lenders, die op de meest waanzinnige muziekinstrumenten muziek maakt, de Zingende Kapsters komen voorbij en om 14.00 uur zal een Streetparade volgen door het centrum van Venray en wordt u meegenomen in een show van cultuur, muziek, dans en zang en zult u zeker met een goed humeur kunnen funshoppen of genieten van ‘the Living Statue’, die wederom in Venray te aanschouwen zijn.

 

Vanaf 15.00 uur zult u de openingstoespraken horen van de Gouverneur, de burgemeester en Herman Kaiser als voorzitter van de werkgroep ’75-Jaar vrijheid’ en vervolgens start een unieke Vrijheidstaptoe oftewel de Taptoe of Freedom, waarbij zeer gerenommeerde korpsen, zoals de Drumfanfare ESKA Bemmel, of de Showband KDO Groessen, het jachthoornkorps De Garde Jagers, Drumband Rhenen een geweldige muziekshow ten gehore brengen.

 

In 2019 presenteerde de schutterij Esther Gijsbertsen. Naar haar enorme succes tijdens Taptoe Venray toen, hebben we u als publiek beloofd dat we Esther Gijsbertsen nogmaals naar Venray zouden laten komen. En zoals u kunt zien zijn we er als organisatie helemaal in geslaagd. Esther is zeer zeker geen onbekende in de zangwereld, want naast de vast zangeres van Drumband Rhenen, de politiekapel Haaglanden trad ze ook al vele malen op met bekende artiesten waaronder Guus Meeuwis en Karin Bloemen. Met haar volle en krachtige stem geeft zij de muziek van “Drumband Rhenen” een heel ander dimensie. Esther Gijsbertsen zal ter afsluiting van de Taptoe haar miniconcert ‘I’msoExcited’ samen met de drumband ten gehore brengen.

 

Na dit muzikaal spektakel zal de Venrayse band Slipstream voor de muzikale begeleiding zorgen tijdens de derde helft om met een ongelofelijk gevoel met elkaar na te praten over dit geweldig Verbroederingstreffen.

 

Waardering

Iedereen weet dat in 2021 de schutterij getroffen werd door een grote inbraak en in die tijd ervaarde de schutterij hoe groot de waardering is vanuit de gemeenschap. De crowdfundingsactie zorgde dat de schutterij weer opstond en als dank voor deze ondersteuning zal dit evenement kosteloos worden aangeboden, u hoeft dus geen entree te betalen, maar voor een goede plek km tijdig (Breng wel uw eigen stoel mee of ga op de terrassen genieten van deze Taptoe of Freedom.Het festivalterrein is het volledige Schouwburgplein.

Meer nieuws

Esmee Wallwitz en Jan Steijvers koning Bussen Schutten Neer

Esmee Wallwitz en Jan Steijvers koning Het koningschieten begon traditiegetrouw met het afhalen van het aftredend koningspaar Jack en Nellie Emonts. Bij hun moeder en…

Uitnodiging Koningsbal St. Martinus Maasbree

Jan Manders koning 2024

Tegelse gezelligheid

Tegelse gezelligheid Zaterdag 6 april was het feest bij schutterij Sint Antonius Tegelen. Het jaarlijkse koningschieten stond op het programma. Dat is niet zo maar…