Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray door naar de finale van het Oud Limburgs Schuttersfeest

Het is de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray weer gelukt om de finalezaterdag van het Oud Limburgs Schuttersfeest te bereiken. Komende zaterdag gaat de Venrayse schutterij proberen om een belangrijke speler te worden in de eindoverwinning van dit schuttersfeest en daarmede in 2023 dit mega-evenement te organiseren. Na de tweede plaats in 2019 (Tijdens het laatste gehouden OLS in Sevenum) resteert om slechts één positie hoger te eindigen.

 

De weersomstandigheden op de prachtige schuttersweide in Meijel waren ideaal. Een mooie tempratuur (Misschien iets te warm), maar de wind en wolkenvelden waren welkom. De grootste dreiging op deze dag was de wind, die een grote invloed had op de schietwedstrijden. Waar normaal circa 890 schutterijen de twee inschietronden overleven, bleef nu de teller op 33 schutterijen staan. Vervolgens duurde het slechts één kavelronde om onder de grens van 30 schutterijen te komen en zullen komende zaterdag 24 schutterijen met elkaar de eindstrijd aangaan.

 

Persoonlijke successen waren er voor twee leden van de Venrayse schutterij. Teun Bom behaalde in de derde divisie de eerste prijs en Ruthger Spanjaard behaalde in de vierde divisie de 2e prijs. Hetzestal bestaat uit Henk de Klein, Patrick de Klein, Geert Hendriks, Alex Lamers, Ron Linders en Hans van Rhee.

 

Van de 24 overgebleven kandidaten komen er twee uit Noord-Limburg, 9 uit Midden-Limburg, 11 uit Zuid-Limburg en 2 uit Belgisch-Limburg. De kaveling start zaterdag om 12.00 uur op het OLS-Terrein in Meijel.

Meer nieuws

Uitnodiging Koningsbal St. Martinus Maasbree

Jos Manders koning 2024

Tegelse gezelligheid

Tegelse gezelligheid Zaterdag 6 april was het feest bij schutterij Sint Antonius Tegelen. Het jaarlijkse koningschieten stond op het programma. Dat is niet zo maar…

Koninklijke onderscheiding en jubilarissen St. Jan Grubbenvorst

Koninklijke onderscheiding en jubilarissen St. Jan Grubbenvorst Koninklijke onderscheiding voor voorzitter Peter Relouw en 6 jubilarissen bij Schutterij St. Jan Grubbenvorst.Vrijdag 8 maart werd voorzitter…