Ger Peulen nieuwe schutterskoning 2023 St. Barbara Reuver

Zaterdag 10 sept. 2022, was het dubbel feest bij Schutterij St. Barbara Reuver: Er werd gestreden om een nieuwe Schutterskoning en er was een Receptie voor Jeu van Doorn die 27 augustus opgenomen is in de Orde van de Rode Leeuw.

Het programma voor het vogelschieten zou beginnen met het afhalen van de huidige koning, helaas is dat “in het water gevallen”. Gelukkig kon er wel gezamenlijk naar het kapelke gelopen worden, om daar een kaarsje aan te maken voor St. Barbara.
Het dorpskoningschieten werd verplaatst naar het voorjaar, maar de schutterskoning hadden we 18 september al nodig in de optocht voor het LDS. Dus ging het programma, tussen de buien door, aan de Polderweg verder. Koningspaar Wim en Moniek Dewinden werd bedankt voor hun, bijzonder lange koningstermijn en van het koningszilver ontdaan.
Ook de jeugdkoningin; Sanne Dewinden ontving een mooie herinneringsmedaille aan haar tijd als jeugdkoningin van St. Barbara Reuver.
De openingsschoten werden gelost door Burgemeester Bob Vostermans, Dorpskoning Marcel Roelofs, Beschermvrouw Desiree Teunissen, Voorzitter Geert Teunissen en Wim Dewinden, waarna er gestart kon worden met het schieten op “de vogel”. Er hebben 8 leden gestreden om de titel: “Koning 2023”.
Het werd al snel spannend. De laatste dunne restjes van het hout werden een voor een weggehaald en bij het 147e schot liet de plaat los en hadden we een nieuwe koning: Ger Peulen is het voor de 4e keer gelukt om de vogel af te schieten. Hij was eerder koning in 2005, 2006 en in 2014.
Ger werd, door onze beschermvrouw en voorzitter, voorzien van het koningszilver en mocht de schutterij inspecteren, waarna het tijd was om samen te proosten. Sanne Dewinden gaat met Ger mee als koningin.

 

IMG_0723 (3)

Jeu van Doorn is 27 aug. 2022 benoemd tot “Schutbroeder in de Orde van de Rode Leeuw”
10 sept. was om 20.00 uur de receptie voor Jeu.
Onze burgemeester Bob Vostermans en Marcel Roelofs hebben Jeu mooi toegesproken en gefeliciteerd
namens gemeente Beesel. Familie, vrienden, oud-collega’s en oud-schutters kwamen Jeu feliciteren. Mia en Jeu hebben genoten van de gesprekken en felicitaties.
Het was nog lang gezellig aan de Polderweg.

Meer nieuws

Geslaagd koningschieten St. Hubertus Kessel 2023.

Geslaagd koningschieten St. Hubertus Kessel 2023 Zaterdag 23 september met het Koningschieten waren de weersomstandigheden erg wisselvallig te noemen. Door de grote buienkans liet de…

Een prachtige Koningsstrijd

Een prachtige Koningsstrijd De Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray streed op zondag 17 september 2023 om de koningstitel. Het werd een prachtige dag,…

Davy van Geffen koning bij Schutterij St. Jan

Geslaagd feestweekend 2023 Schutterij St. Jan uit Grubbenvorst kan terugkijken op een geslaagd feestweekend 2023 Op zaterdag 26 augustus was er het dorps- en verenigingsschieten…