Geert Hendriks nieuwe schutterskoning 2023 ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray

Het koningsvogelschieten op zondag 18 september 2022 zal de geschiedenis ingaan als één van de aller natste schuttersfeesten. De aanwezige schutters werden bedolven onder een flinke hoeveelheid regen en natuurlijk zorgde dit ook voor een mindere publieke opkomst.

 

De dag begon met het afhalen van het koningspaar, Alex en Woutera Lamers-Flinsenberg bij hun woonhuis om daarna de Eucharistieviering in de Sint Petrus Banden Kerk mee te maken. Nadat men genoten had van een goed verzorgde koffietafel, mocht onder aanwezigheid van de wethouders Leenders en De Schrijver, de koning worden ontdaan van zijn koningsattributen. In een toespraak van de voorzitter, Bernie van Lierop werden Alex en Woutera Lamers-Flinsenberg bedankt voor de bewezen diensten in de afgelopen twee jaar. Alex had de mogelijkheid om voor de derde keer op rij schutterskoning te worden, maar hij kreeg er geen kans voor.

 

Terwijl de strijd om de koning van ere, het jeugdschieten en de koningstitel begon, bleef de regen de schutters teisteren, maar de opzwepende klanken van de joekskapel Ut Göt zorgde voor een leuke sfeer. Besloten werd om de jeugdschietwedstrijd te verplaatsen naar de binnenschietbaan en de vogel van het publiek (Koning van ere) werd geholpen met een alternatieve schietwijze. De schutters besloten om door te schieten en teisterden de regen.

 

De strijd bij de jeugd werd het eerst beslist, het lukte Gwen Jacobs om de wedstrijd te winnen en ze werd de nieuwe jeugdschutterskoning. Ook de ‘koning van ere’ werd beslist, het was John Stevens, op 83-jarige leeftijd, gelukt om deze eretitel te bemachtigen. Voor hem zeer speciaal, omdat dit gebeurde op de trouwdag van hem en Paula, die ons helaas ontvallen is.

De schutters schoten met slechts 10 schutters door en in de voorlaatste ronde werd het duidelijk dat Alex  Lamers waarschijnlijk geen schutterskeizer zou worden. In deze ronde schoot Henk de Klein het lichaam naar onderen, maar de linkervleugel bleef hangen. De loting voor de volgende ronde zou de beslissing moeten brengen. Giel Krijnen en Lisanne Stevens slaagden er niet in om de vleugel te laten neerstorten. Geert Hendriks wist wel wat hij moest doen en hij werd de nieuwe schutterskoning van 2023.

Geert Hendriks was eerder in 2017 schutterskoning en is twee perioden lid van de Venrayse schutterij. In 2007 keerde hij terug bij de schutterij en ging niet meer weg. Hij schiet al vele jaren mee in het eerste zestal en behaalde daar ook mooie successen. Geert is ook sinds 2008 bestuurslid, gespecialiseerd in het wapengebruik. Het koningschap van Geert zal aanvangen per 1 januari 2023.

Toekomst

Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray is de afgelopen jaren steeds meer gegroeid tot een toonaangevende schutterij. In de Venrayse gemeenschap kom je ze veelvuldig tegen (Winterpret-Kerststal-opening Kermis-Inzegening kermisattracties en ga zo maar even door.) De interne opleiding tot tamboer werpt duidelijk zijn vruchten af en kan de schutterij met genoegen beschikken over een jeugdig korps. De schutterij blijft op zoek naar nieuwe leden in alle leeftijdscategorieën. Wilt u eens komen kijken, neem dan contact op met het bestuur via bestuur@zandakker.nl

 

DSC02339

John Stevens Koning van ere Geert Hendriks Schutterskoning  Gwen Jacobs Jeugdkoning

Meer nieuws

Esmee Wallwitz en Jan Steijvers koning Bussen Schutten Neer

Esmee Wallwitz en Jan Steijvers koning Het koningschieten begon traditiegetrouw met het afhalen van het aftredend koningspaar Jack en Nellie Emonts. Bij hun moeder en…

Uitnodiging Koningsbal St. Martinus Maasbree

Jan Manders koning 2024

Tegelse gezelligheid

Tegelse gezelligheid Zaterdag 6 april was het feest bij schutterij Sint Antonius Tegelen. Het jaarlijkse koningschieten stond op het programma. Dat is niet zo maar…