Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray eervol vijfde op het OLS 2022

Zaterdag 9 juli 2022 heeft de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray op het Oud Limburgs Schuttersfeest in Meijel een welverdiende vijfde prijs weten te behalen. Bij het jeugdwindbuksschieten werd helaas het podium niet behaald.

 

Zaterdag begonnen 24 schutterijen uit Nederlands-Limburg om de eindstrijd van het Oud Limburgs Schuttersfeest. Het zestal bestond uit Henk de Klein, Patrick de Klein, Geert Hendriks, Alex Lamers, Ron Linders en Hans van Rhee en werden bijgestaan door de buksmeester Giel Krijnen en de parapluhouders Peter Henssen, Pascal de klein en Quinten van Rhee. Het jeugddrietal bestond uit Merel van de Valk, Yenthe Albers en Lisa van Lierop en werden bijgestaan door de buksmeester, Marco van de Valk en parapluhouder Toon Jacobs.

 

De eerste ronde op deze zaterdag ging het heel snel. Slechts 11 van de 24 deelnemers overleefden de eerste ronde en toen in de tweede ronde er nog één schutterij uitviel, was het zeker dat de Venrayse schutterij weer het podium zou gaan beklimmen, immers de eerste tien schutterijen worden gehuldigd. Na nog twee volledige ronden op blokjes van 1,5 x 1,5 x 1,5 centimeter werd de switch gemaakt naar de kleinere blokjes. De wind nam in kracht toe en het deelnemersveld werd weer uitgedund. Op het moment dat er nog 5 schutterijen in de strijd zaten, sloeg de pech toe, een korte windvlaag volgde en het blokje werd gemist en kwam een einde aan de Venrayse droom, maar kon toch worden afgesloten met een podiumplek met de vijfde prijs en uiteindelijk is dit een resultaat, waarmee iedereen kan leven en dit geldt zeker voor de schutters Henk de Klein en Hans van Rhee, die voor het laatste keer in het A-zestal stonden, aangezien zij hun plaats afstaan aan de jeugd. Henk de Klein en Hans van Rhee schoten meer dan 25 jaar mee in het eerste zestal en achten na weer een podiumplek het tijd om voortaan in een lager zestal te gaan schieten.

 

Nieuwe leden

De schutterij kent op dit moment een mooi ledenaantal, maar blijft op zoek naar nieuwe leden in alle leeftijdsgrenzen. Bent u geïnteresseerd om te trommelen of wil t gewoon als schutter meemarcheren, kom dan gerust eens kijken op een donderdagavond (19.30 uur) of zondagmorgen (10.30 uur) op de schuttersweide, gelegen aan de Loonsedijk 5, 5815 EH te Merselo. Iedereen is welkom. Wij zoeken met name schutters, die achter in de schutterij willen meelopen.

 

Koningsvogelschieten

Nu gaat de Venrayse schutterij beginnen aan de vakantieperiode en daarna staan er nog een tweetal grote evenementen op de planning voor 2022 buiten natuurlijk de medewerking bij het inzegenen van de kermisattracties en de opening van de Venrayse kermis. Zondag 4 september 2022 is de Venrayse schuttersweide het decor van het persoonlijk bondskampioenschap van de Schuttersbond Juliana en komen de (top) schutters naar Venray om te strijden om dit kampioenschap. Op zondag 18 september 2022 staat het koningsvogelschieten gepland en natuurlijk dit jaar bijzonder, aangezien Alex Lamers voor de derde keer op rij de koningsvogel eraf kan schieten en daarmede dan in 2023 tot schutterskeizer te worden geïnstalleerd, noteer deze datum vast in uw agenda.

Meer nieuws

5 schutterijen uit onze schuttersbond nemen deel aan de kavelronde van het OLS

St. Hubertus Kessel, Ons Genoegen Siebengewald, St. Anthonius & St. Petrus Baarlo, St. Urbanus Grashoek en St. Hubertus Beringe zijn door naar de kavelronde! 5…

In memoriam Anita Sijben-van Neerven

In memoriam Anita Sijben-van Neerven Op 29 mei is uit ons midden heengegaan ons gewaardeerd lid Anita Sijben-van Neerven in de leeftijd van bijna 60…

Schuttersportret Jack Beurskens Baarlo

Sjutterslaeve mit Jack Beurskens   In het nieuwe programma ‘Sjutterslaeve’ neemt Omroep Horst aan de Maas elke aflevering een kijkje bij een schutter uit de…