Gouden Jubilaris bij Schutterij Sint Jan Grubbenvorst

Zaterdag 19 maart 2022 had schutterij St. Jan uit Grubbenvorst na 2 jaar eindelijk weer hun jaarlijkse Teerdag en de daarbij horende jaarvergadering.

Op deze dag kon ook het koningspaar van de schutterij, Jo en Annie Nooijen-Giessen, zich eindelijk presenteren aan de bevolking van Grubbenvorst.

Na een gezamenlijke brunch en de traditionele H.Mis bij aanvang van het nieuwe schutters-seizoen werd een bezoek gebracht aan het kerkhof om de overleden leden van de schutterij een groet te brengen. Daarna volgde de jaarvergadering.

In deze jaarvergadering hebben 2 bestuursleden hun functie neergelegd, nl. de secretaris Tom Rossen en Hans Hermans. Zij werden bedankt voor hun verdiensten voor de schutterij. Hiervoor werden 2 nieuwe bestuursleden gekozen in de persoon van Robbie Soree en Moon Lam.

Tijdens deze jaarvergadering werden ook de jubilarissen gehuldigd.

De eerste jubilaris was Paul Wijnhoven die 25 jaar lid was van schutterij St. Jan. Paul isop jonge leeftijd al bij de schutterij begonnen als bordjesdrager en heeft daarna o.a deel uitgemaakt van het Tamboerkorps en is ook enkele jaren sappeur geweest bij onze schutterij. In augustus 2012 schoot hij zich tot Koning om in het seizoen 2013 samen met zijn vrouw Nicole als trots koningspaar voorop te gaan.Hij ontving tijdens de jaarvergadering de versierselen voor zijn 25 jarig lidmaatschap,waaronder de Eremedaille in zilver van de OLS federatie.

Echter het hoogtepunt van de vergadering was toch wel het heuglijke feit dat de schutterij dit jaar weer een “gouden” jubilaris had.

Wiel Gerits was dit jaar 50 jaar lid van schutterij St. Jan. Wiel werd in 1972 lid van de schutterij, als lid van de 4e generatie Gerits bij St. Jan. Wiel was commandant van schutterij St. Jan van 1979 tot 2006, en is hiervoor in 2004 ook al onderscheiden met de bronzen eremedaille van de EGS, de Europese Gemeenschap van historische Schuttersgilden. Verder schoot hij zich in 1981 tot koning van onze schutterij, om daarna in 1982 niet alleen samen met zijn vrouw Ans het trotse koningspaar te zijn, maar was er op 2 juli 1982 ook een koninklijk huwelijk bij schutterij St. Jan, toen zij als koningspaar elkaar het ja-woord gaven. Tot op heden is Wiel nog altijd bereid om met de schutterij mee te werken, maar ook als er wat te feesten is, zijn ze meestal van de partij. Verder maakt Wiel ook nog altijd deel uit van de jeugdcommissie, die o.a. de jeugd van Grubbenvorst voorbereidt op het Kinjer-OLS.

 

Voor al zijn verdienste ontving Wiel een ingelijste gouden “G” met de beeltenis van St. Jan. Ook ontving hij de Eremedaille in Goud mét gouden Kroontje van de OLS federatie. Natuurlijk was er daarna ook voor alle aanwezigen de mogelijkheid de gouden jubilaris te feliciteren.

Kortom, schutterij St. Jan kan terugkijken op een zeer geslaagde Teerdag en Jaarvergadering.

Meer nieuws

Geslaagd koningschieten St. Hubertus Kessel 2023.

Geslaagd koningschieten St. Hubertus Kessel 2023 Zaterdag 23 september met het Koningschieten waren de weersomstandigheden erg wisselvallig te noemen. Door de grote buienkans liet de…

Een prachtige Koningsstrijd

Een prachtige Koningsstrijd De Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray streed op zondag 17 september 2023 om de koningstitel. Het werd een prachtige dag,…

Davy van Geffen koning bij Schutterij St. Jan

Geslaagd feestweekend 2023 Schutterij St. Jan uit Grubbenvorst kan terugkijken op een geslaagd feestweekend 2023 Op zaterdag 26 augustus was er het dorps- en verenigingsschieten…