Nieuwe Koning Akkermansgilde: Bert Roodbeen

Na twee jaar pauze heeft het Akkermansgilde op zaterdag 4 juni 2022 weer haar koningsvogelschieten gehouden.

 

Allereerst was morgens om 10:00 uur een Heilige Mis in de Sint Martinusbasiliek in Venlo. Deze Heilige Mis was ter nagedachtenis aan de overleden leden van het Akkermansgilde en de overleden familieleden.

 

Na de Heilige Mis was er een korte rondgang door het centrum van Venlo met aansluitend een koffietafel bij Hotel Café Restaurant Wilhelmina.

 

Aansluitend aan de koffietafel zijn we naar onze jubilarissen vertrokken. Zij hebben bij hen thuis een serenade aangeboden gekregen. In 2020 was Ad Roodbeen 50 jaar lid van ons gilde en in 2022 zijn Bert Kok, 50 jaar lid en Sjraar Boom, 60 jaar lid.

 

Na deze serenades zijn we naar het Venlose stadhuis vertrokken en ontvangen door de Burgemeester van Venlo, Antoin Scholten. Op het stadhuis hebben we de jaarlijkse schatting betaald. Een mand met producten die de Akkermannen vroeger van hun akkers oogsten.

 

Na de ontvangst op het stadhuis zijn we vertrokken naar ons schietterrein en zijn we gestart met ons koningsvogelschieten.

 

Het was een spannende strijd en uiteindelijk schoot Bert Roodbeen voor de tweede keer het laatste stuk van de vogel naar beneden. Na 2018 is Bert in 2022 voor de tweede keer koning van het Akkermansgilde.

 

Hieronder een fotoreportage van deze dag met dank aan onze huisfotograaf Wil Thissen.

Venlo.koning2022.large_2964_0
Venlo.Koning.2022.large_2965_0
Venlo.Koning.2022.large_2964_1
Venlo.Koning.2022.large_2965_1
Venlo.Koning.2022.large_2964_2
Venlo.Koning.2022.large_2965_2

Meer nieuws

In memoriam Ton Bol – Schutterij St. Hubertus Kessel

In memoriam Ton Bol schutterij St. Hubertus Kessel Dinsdag 22 november vernamen we het droeve bericht dat Ton Bol is overleden op 72-jarige leeftijd. Ton…

Schutterij St. Hubertus Kessel zet jubilarissen in het zonnetje

Zaterdag 5 november vond tijdens de jaarvergadering en het aansluitende Hubertusfeest een uitgebreide huldiging plaats. Door de afgelopen 2 coronajaren kon er geen huldiging plaatsvinden…

Feestweekend bij St. Leonardus!!

Afgelopen weekend was dan het weekend waar we met zijn allen toch wel naar uitkeken. Niet omdat het de afsluiting was van het schuttersseizoen, maar…