Nieuwe Koning Akkermansgilde: Bert Roodbeen

Na twee jaar pauze heeft het Akkermansgilde op zaterdag 4 juni 2022 weer haar koningsvogelschieten gehouden.

 

Allereerst was morgens om 10:00 uur een Heilige Mis in de Sint Martinusbasiliek in Venlo. Deze Heilige Mis was ter nagedachtenis aan de overleden leden van het Akkermansgilde en de overleden familieleden.

 

Na de Heilige Mis was er een korte rondgang door het centrum van Venlo met aansluitend een koffietafel bij Hotel Café Restaurant Wilhelmina.

 

Aansluitend aan de koffietafel zijn we naar onze jubilarissen vertrokken. Zij hebben bij hen thuis een serenade aangeboden gekregen. In 2020 was Ad Roodbeen 50 jaar lid van ons gilde en in 2022 zijn Bert Kok, 50 jaar lid en Sjraar Boom, 60 jaar lid.

 

Na deze serenades zijn we naar het Venlose stadhuis vertrokken en ontvangen door de Burgemeester van Venlo, Antoin Scholten. Op het stadhuis hebben we de jaarlijkse schatting betaald. Een mand met producten die de Akkermannen vroeger van hun akkers oogsten.

 

Na de ontvangst op het stadhuis zijn we vertrokken naar ons schietterrein en zijn we gestart met ons koningsvogelschieten.

 

Het was een spannende strijd en uiteindelijk schoot Bert Roodbeen voor de tweede keer het laatste stuk van de vogel naar beneden. Na 2018 is Bert in 2022 voor de tweede keer koning van het Akkermansgilde.

 

Hieronder een fotoreportage van deze dag met dank aan onze huisfotograaf Wil Thissen.

Venlo.koning2022.large_2964_0
Venlo.Koning.2022.large_2965_0
Venlo.Koning.2022.large_2964_1
Venlo.Koning.2022.large_2965_1
Venlo.Koning.2022.large_2964_2
Venlo.Koning.2022.large_2965_2

Meer nieuws

5 schutterijen uit onze schuttersbond nemen deel aan de kavelronde van het OLS

St. Hubertus Kessel, Ons Genoegen Siebengewald, St. Anthonius & St. Petrus Baarlo, St. Urbanus Grashoek en St. Hubertus Beringe zijn door naar de kavelronde! 5…

In memoriam Anita Sijben-van Neerven

In memoriam Anita Sijben-van Neerven Op 29 mei is uit ons midden heengegaan ons gewaardeerd lid Anita Sijben-van Neerven in de leeftijd van bijna 60…

Schuttersportret Jack Beurskens Baarlo

Sjutterslaeve mit Jack Beurskens   In het nieuwe programma ‘Sjutterslaeve’ neemt Omroep Horst aan de Maas elke aflevering een kijkje bij een schutter uit de…