Bondsfeest & Euregio Schuttersfeest in Reuver

Zondag 22 mei 2022 was het eindelijk zover dat we het 1e schuttersfeest mochten vieren in Reuver.

We hadden ervoor gekozen om het Bondsfeest van schuttersbond Juliana, gelijktijdig te houden met het Euregioschuttersfeest. De eerste plannen stonden al voor 2019 gepland. Toen hebben we ons al gerealiseerd dat er een aantal dingen nodig zijn om het evenement financieel te kunnen laten slagen.

Daar streeft iedere organisatie naar, er moet veel werk verzet worden en dan is het wel zo fijn als er iets van over blijft voor de vereniging.

We hebben de gok genomen en hebben geïnvesteerd in een feest met goede muziek in de hoop dat men het gezellig vindt en langer blijft. Er is ontzettend veel werk verricht om zowel de tent als het terrein een warme “wees welkom uitstraling” te geven. We hebben genoten van de vele positieve reacties op onze eyecatchers. Verder hebben we ons best gedaan om de omgeving op de hoogte te brengen, in de hoop dat ze komen kijken. We hebben tv-reclame gehad op tv11 en er is een Euregiokrant uitgebracht, deze is gedrukt in een oplage van ca 40.000 stuks en verspreid is tussen Venlo en Roermond. We hopen hiermee niet alleen het feest, maar ook de schutterswereld onder de aandacht te hebben gebracht. Het resultaat was te zien, het was gezellig druk en we kijken tevreden terug op een prachtig feest.

Het was fijn om elkaar weer te mogen treffen en om samen te kunnen feesten. Ondanks dat er altijd wel dingen zijn die beter kunnen, hebben we genoten van de vele positieve reacties van collega schutters en bezoekers. Dat doet na een week van hard werken om alles op te bouwen en voor te bereiden echt goed. We zijn een relatief kleine vereniging, met veel leden van 60 plus. We zijn trots op onze “60 en zelfs 70-plussers”. Met hun eindeloze inzet hebben ze een groot deel van de klussen op zich genomen. Samen hebben we zowel in de voorbereiding, als op de dag van het schuttersfeest hard gewerkt om er een mooi feest van te maken. Gelukkig was het weer ook prima, dat helpt natuurlijk ook mee in de sfeer.

Verder was de ontvangst was goed geregeld door Gemeente Beesel. De toespraken van burgemeester Bob Vostermans van gemeente Beesel en de toespraak van burgemeester Frank Gellen uit Brüggen, laten horen dat niet alleen de schutters vinden dat de schutterswereld niet verloren mag gaan.

Onze bondsvoorzitter Ger Heldens heeft de eer om Guus Stiphout en Gé Arts in het zonnetje te mogen zetten en beide te onderscheiden met een erekruis voor jarenlange inzet voor onze schuttersbond.

Een stukje uit onze toespraak was: We hopen dat het Euregio schuttersfeest zich aan “onze kant” nog uitbreidt met nog een aantal buurgemeenten die net als ons aan de grens wonen, zodat het inderdaad een jaarlijks evenement wordt dat op toerbeurt aan de Duitse kant en aan de Nederlandse kant van de grens georganiseerd kan worden. Wij hebben er in elk geval veel zin in om samen de schuttersweide in te gaan.

Maar eerst gaan we genieten van een mooie optocht. Als straks de trom slaat dat we gaan starten, is dat na twee jaar toch echt wel een kippenvel-moment voor veel van ons.

We wensen de koningen veel succes met het schieten van de koningsvogel, alle schutters succes met de schietwedstrijden en ook de deelnemers aan de bij wedstrijden heel veel succes, maar vooral veel plezier. Geniet ervan dat we eindelijk weer samen mogen zijn! Maak er een mooi feest van, dat kan schutterij St. Barbara niet alleen, daar hebben we jullie allemaal bij nodig! Dankjewel.

Zondag 22 mei, waren 32 schutterijen aanwezig, wat weliswaar een uitdaging gaf om ze allemaal op het marktplein opgesteld te krijgen, maar met een stukje afgesloten rijksweg is het toch gelukt.

Eindelijk weer een keer optocht lopen, voor onze commandant Mike Dewinden die zijn diploma in april behaald heeft, was het zijn eerste bondsfeest als commandant. Ook Ben Wolters, onze nieuwe bordjesdrager heeft het goed gedaan. Langs de optochtroute was er veel belangstelling voor de vele mooie schutterijen en zijn er prachtige foto’s gemaakt.

Daarna ging het programma verder in de schuttersweide aan de Polderweg. De jureringen van de bijwedstrijden en het vogelschieten. De nieuwe bondskoning is Wim Dewinden van St. Barbara Reuver geworden! Later op de dag werd de vogel voor de Euregiokoning geschoten. Het was een spannende strijd die Alex Lamers, de koning van ’t Zandakkersgilde St. Jan uit Venray gewonnen heeft.

De schietwedstrijden zijn goed verlopen, het is gelukt om ze allemaal uit te kunnen schieten. Waarna er gezellig gefeest werd met Natasja Poels, Beppie Kraft en Marleen Rutten. De sfeer was goed, schutters kunnen samen een mooi (internationaal)feestje bouwen.

Bedankt deelnemers, bezoekers en natuurlijk iedereen die ons geholpen heeft. We kunnen terugkijken op een heel mooi schuttersfeest!

Zie ook map foto's

large_2960_0
large_2961_0
large_2960_1
large_2961_1
large_2960_2
large_2961_2

Meer nieuws

Esmee Wallwitz en Jan Steijvers koning Bussen Schutten Neer

Esmee Wallwitz en Jan Steijvers koning Het koningschieten begon traditiegetrouw met het afhalen van het aftredend koningspaar Jack en Nellie Emonts. Bij hun moeder en…

Uitnodiging Koningsbal St. Martinus Maasbree

Jan Manders koning 2024

Tegelse gezelligheid

Tegelse gezelligheid Zaterdag 6 april was het feest bij schutterij Sint Antonius Tegelen. Het jaarlijkse koningschieten stond op het programma. Dat is niet zo maar…