Feestweekend bij St. Leonardus!!

Afgelopen weekend was dan het weekend waar we met zijn allen toch wel naar uitkeken.

Niet omdat het de afsluiting was van het schuttersseizoen, maar voor ons een feestweekend dat 2 dagen gevuld was met activiteiten.

Met veel hulp van onze leden werd vrijdagavond en zaterdagochtend alles in gereedheid gebracht om het een goed feestweekend te laten worden; het aankleden/versieren van de tent, de muziek installeren, drankkasten vullen, tap paraat zetten, etc.

————————————————————

Zaterdagavond 24 sept. hadden wij de huldiging en receptie van onze 6 jubilarissen.

Deze begon om 20:00u in de tent op het schuttersterrein. Nadat de meeste bezoekers binnen waren en koffie/thee met een stukje cake hadden, werden de jubilarissen toegesproken door de bondsvoorzitter Ger Heldens. Bondsbestuurslid Maurice Warries zorgde voor het opspelden van de Medailles.

 

Niels Reinders, Luuk Janssen, Frank Maessen en Rinus Janssen 12½ jaar lid

Twan van Roij 25 jaar lid

Door Feller 60 jaar lid.

 

Ook onze eigen voorzitter had een mooi woordje voor en over elke jubilaris en ze werden namens de vereniging allemaal voorzien van een mooie bos bloemen.

 

Daarna werden de familie, vrienden en verenigingen in de gelegenheid gesteld om de jubilarissen te feliciteren. Het was een goede opkomst, het was gezellig druk in de tent. Er werd gezorgd voor een hapje en gezellige muziek. Sommige van ons hebben het nog laat gemaakt, want gezelligheid kent geen tijd.

 

Alle aanwezigen, heel erg bedankt namens de jubilarissen en de andere leden van de vereniging.

 

————————————————————

Zondagmorgen 25 september was ons jaarlijkse koningsschieten.
Eerst werd er nog hier en daar wat opgeruimd, verplaatst en opgebouwd zodat wij deze 's middags ons jaarlijkse koningsschieten konden houden.

Om uiterlijk 13:00 zouden wij met zijn alle verzamelen zodat wij in gelid richting Bej Manders konden marcheren om ons koningspaar van 2022 op te halen.

 

Ook enkele ongeüniformeerde kinderen van leden liepen mee, jong geleerd is oud gedaan.

Eenmaal bij café Bej Manders aangekomen werd er een defilé afgelegd voor het koningspaar, daarna werd er gevraagd of ze wilden intreden om zo terug te marcheren naar het schuttersterrein voor het koningsschieten.

Het koningspaar nodigde de leden eerst uit om wat te drinken alvorens terug te gaan.

Dit werd natuurlijk geaccepteerd. “Op de plaats rust, rust”

 

Na enkele consumpties was het tijd om te vertrekken richting schuttersterrein.

Daar stonden al enkele bezoekers te wachten op ons. Er werd nog een bedank woord gedaan door de vicevoorzitter voor het afgelopen jaar en het koningszilver werd ontnomen van de huidige koning. Dit werd veilig opgeborgen totdat de nieuwe koning bekend zou zijn.

 

Rond 15:30 was het tijd om te beginnen met het koningsschieten voor de eigen leden.

Er waren dit jaar 5 personen die mee schoten voor koning, volgorde bepaald d.m.v. loting. Ook eens op een andere manier; de haan zat vast met stokjes van verschillende breedtes.

Eerst een openingsschot door de beschermheer, daarna ons oudste lid die al 60 jaar lid is! Waarna de aftredende koning als eerste mocht beginnen in de volgorde.

Na 53 schoten zat de haan nog duidelijk op 2 punten vast, dat was een spannend moment… Op welke stok gaat er geschoten worden? En zal hij dan vallen?

Er volgde een schot, een stokje werd geraakt, maar hij bleef hangen….. balen!

De volgende schutter kwam aan de beurt, weer een spannend moment, gaat hij raken? Of is de spanning te hoog. Het schot werd gelost, de haan viel en er volgde een ontlading van blijdschap! Na 55 schoten was het Luuk Janssen die zich koning 2023 schoot.

 

Daarna was het de beurt aan het dorpskoningsschieten. Ook hier deden 5 personen aan mee.

Zij schoten op dezelfde manier; op een haan die vast zat d.m.v. stokjes.

Ook dit was een leuke en spannende strijd, zeker ook omdat iedereen elkaar kon. Na 57 schoten viel hier de haan. De gelukkige dorpskoning 2023 werd John Mestrom.

 

Tot slot was de jeugd aan de beurt.

8 enthousiaste toekomstige schutters begonnen aan deze strijd.

Voor enkele kleintjes was het wat lastig om de punten te raken, dus nog even oefenen!

Na 33 schoten viel de haan van zijn stokje en mocht Evy van den Kerkhof zich tot jeugdkoning 2023 benoemen.

 

Na deze lange middag was het tijd voor de huldigingen van onze nieuwe koningen.

De dorps- en jeugdkoning ontvingen hun wisselbeker die ze volgend jaar kunnen inleveren tot een mooi aandenken en onze eigen schutterskoning werd het zilver omgehangen, de pluim gewisseld en het sabel verwisseld (commandant naar koningssabel, en de oude koning het commandantensabel weer terug, Luuk was voor het eerste jaar commandant als opvolger van Louis).

Daarna werd er gezamenlijk opgeruimd en nog gezellig nagepraat en nog wat gedronken.

 

Wij wensen iedereen van harte gefeliciteerd met hun titel en bedanken alle aanwezigen voor de gezellige middag!

Hopelijk zien we jullie nog eens vaker terug op het schuttersterrein, voor een drankje, een schot te lossen of gewoon voor een praatje.

 

image0

Onze jubilarissen:
Niels Reinders, Luuk Janssen, Frank Maessen en Rinus Janssen 12½ jaar lid.
Twan van Roij 25 jaar lid.
Door Feller 60 jaar lid.

Evy van den Kerkhof jeugdkoning 2023                         

Luuk Janssen Koning 2023   

John Mestrom dorpskoning 2023 

image5
image8
image10

Meer nieuws

5 schutterijen uit onze schuttersbond nemen deel aan de kavelronde van het OLS

St. Hubertus Kessel, Ons Genoegen Siebengewald, St. Anthonius & St. Petrus Baarlo, St. Urbanus Grashoek en St. Hubertus Beringe zijn door naar de kavelronde! 5…

In memoriam Anita Sijben-van Neerven

In memoriam Anita Sijben-van Neerven Op 29 mei is uit ons midden heengegaan ons gewaardeerd lid Anita Sijben-van Neerven in de leeftijd van bijna 60…

Schuttersportret Jack Beurskens Baarlo

Sjutterslaeve mit Jack Beurskens   In het nieuwe programma ‘Sjutterslaeve’ neemt Omroep Horst aan de Maas elke aflevering een kijkje bij een schutter uit de…